FERJANCSICS EGY UKRAJNAI TV-VEL BŐVÍTENÉ A VÁCI TELEVÍZIÓNÉZŐK CSATORNAKÍNÁLATÁT – RETTENETESEN SZÉTSZEDTÉK AZ ÖTLETÉT

Ferjancsics László, a munkaköri leírás nélküli, immár évtizedek óta a „város testére tapadt” alpolgármester most legutóbb, a tényleges munkavégzés helyett a közösségi oldaláról egy újabb kommunikációs bombát dobott le Vácra: egy ukrajnai tv-csatornával bővítené a Váci Kábeltelevízió Kft. csatornakínálatát, valamint megadott egy „Segítségnyújtás Ukrajnának Vác” nevű számlaszámot, ahova a jó szándékú helybéliek újabb pénzeket tolhatnak be ugyanúgy, mint a zavaros covid-járvány idején.

„Kutyából nem lesz szalonna. És a hiénából?” – írta nemrégiben a karcos írásairól elhíresült váci közéleti lap, amely így fogalmazott – szokásához híven – kendőzetlenül erről a közszereplőről:

„Normális dolog az, hogy a váci közéletben akkor van viszonylagos nyugalom, ha a Pénzhiénát és lakájait zabáltatják? Pedig kipukkadt már a »profi politikus« léggömb, nem olyan komoly tényező ez a Foltos, de sajnos van, aki még kajálja a süket szövegét. Ráadásul jelenlétéről elég markáns véleményt fogalmaztak meg a választók, ha valaki ezt nem veszi tudomásul, az szerintünk lábon hordta ki az agyhalált. Egy város áhítja a pénznyelő kirúgását…” – írta a VáciVilág.

Ezzel a „jelenlétéről elég markáns véleményt fogalmaztak meg a választók” effektussal találkozhattunk, miután Ferjancsics László posztolta „A VÁCI KÁBELTELEVÍZIÓ KÍNÁLATA UKRAJNAI TV-CSATORNÁVAL BŐVÜLJÖN ERRE TETTEM JAVASLATOT” írását.

Ebben egyébként arról írt, hogy mennyire remek lenne, ha az ukrán menekültek Vácon „a televízióból is értesülhessenek a hazájukban zajló eseményekről, továbbá, hogy a váciak is mélyebben belelássanak a szomszédos ország háború terhelte mindennapjaiba”. Ezért a meglehetősen dologtalan alpolgármester felkínálta „kiváló moderátori képességeit” annak érdekében, hogy „egyéb gondok esetén más ukrajnai TV-adás is szolgálná a célt”.

A poszt kommentelőinek zöme ezek után meglehetősen kemény hangon kérdőjelezte meg e „cél szolgálatát”.

A Jobbik egyik szatellit-lapja, a Media1 körbejárta ezt a kérdést, utánakérdezett annak, hogy miként lehetséges az, hogy mind a Vodafone Magyarország, mind a Magyar Telekom (a helyi szolgáltató KalászNet 100%-os tulajdonosa) is ideiglenesen felvett a kínálatába két ukrán nyelvű propaganda-tévécsatornát, az 1+1 Internationalt és az Ukraina 24-et, de mindemellett az orosz-ukrán háború kirobbanását követően az Európai Unió (EU) területéről kitiltott orosz propagandacsatornák közül a szankció ellenére mégis megtartotta az RTR Planeta-t.

Akkor lássuk miképpen oltották az ötletelése miatt Ferjancsicsot a kommentelők:

Спасибо

Kérdezd meg, hogy érdekel-e?

Átestek a ló túl oldalára az ukránokkal.

Nem lehetne, hogy otthon nézzék? Arra mikor fognak javaslatot tenni?

Ezek teljesen idióták?

Nem kérdőjel, pont!

Itt mindenki…?!

Egyetértünk! A média elferdítve a valóságot jól megvezeti azokat, akik nem a saját fejüket használják gondolkodáshoz!

Elnökötök nagyon köszöni a magyar segítséget. Vágja a fát alattunk, ahol csak lehet.

F…sza, de akkor legyen egy orosz is (felirattal), hogy mind a két nézőpontból folyhasson a propaganda.

Egy nappal ezelőtti képernyőkép az akkori kommentekről, ami mára frissült újabbakkal.

Ez nem valószínű, hogy ilyen nagy visszhangot kapjon. Nem ez a cél, pedig így lenne korrekt! Orosz ellenes propaganda megy Magyarországon, a médiából tájékozódó nem gondolkodóknak.

Jézusom! Akkor legyen már Oroszországból is híradó, mert az egy oldalú propaganda tájékoztatás nem éppen szolgálja az emberek objektív tájékoztatását.

A Ferjancsics-félék nem szeretik a két esélyt!

Ez, mondjuk igaz. A fő hitvallása, hogy „csak én győzhetek, senki más.”

Hát, pedig ahogy az egészséges emberek hozzászólásait nézem, ezt besz…pta!

Eléggé keményen. A város polgárait meg ezerrel tiltja a saját oldalán, mint egy durcás kisfiú. Egy pszichológusnak komoly melója lenne vele. És egy ilyen alak mérgezi hosszú évek óta Vác városát és a közéletet.

Én sajnos nagyon jól ismerem… Tipikusan semmire nem alkalmas, de minden aljasságra képes!

Remélem, az ukrán nyelvtörvény ellen is ilyen erőbedobással lép fel kisebbségi magyarok érdekében. Ja, és utána remélem a szabolcsi és más szegényebb régiókban elő honfitársunknak is ilyen eredményesen és anyagi javakat nem sajnálva gyűjtünk majd.

Ki ez a barom?

Valami váci politikus… Ma már bárki lehet.

Hiányzott mint …ar a zsebünkbe!

Én szeretnék malájt is, és mehetne rajta a Szandokán 0-24-ben… Szerintem nagyobb sikere lenne, mint ennek. Amúgy hogy hívták Ukrajnát 30 évvel ezelőtt, tudja valaki?

A fa…ba ezzel a vezetéssel!

Ferjancsics, a rózsaszín Jolly Joker.

Ez a dísz… búzavirág egyből tiltott az oldaláról!

Ferjancsics! Még egy számlaszám? Még a pandémia elleni védekezésre összelejmolt milliókkal sem számoltatok el!

Ferjancsics, te egy balf…sz kommunista b…i seggnyaló vagy!

A k…va anyád kíváncsi rá…