MATKOVICH TITKÁRNŐJÉNEK JÓL IDŐZÍTETT CÉGALAPÍTÁSA ÉS JÖVEDELMEZŐ MEGBÍZÁSAI

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy Matz-Molnár Krisztina, Matkovich korábbi titkárnőjének civil szervezete milyen módon segítette Inotay Gergely kampányát, ebben a cikkünkben pedig bemutatjuk, hogy mi ösztönözhette erre. Matz-Molnár Krisztina ugyanis a kiváló időzítéssel indított saját vállalkozást, melyet az önkormányzati választások után 18(!) nappal 2019 október 31-én jegyzett be a cégbíróság. És vajon kitől kapta első megbízásait? 🙂

 Lapunkhoz eljuttatott szerződések bizonyítják, hogy a Matkovich titkáraként megjelent és levelező Matz-Molnár Krisztina nem véletlenül vágta cégalapításba a fejszéjét, hiszen a Matz és Társai Bt. a választások után igen gyorsan már alá is írt a váci önkormányzattal egy jövedelmező megbízási szerződést. Havi 280.000 forint jár eszerint a polgármester feladatait segíti.

Matkovichnak meggyűlt már a baja az ilyen megbízási szerződésekkel, nemrég számoltunk be róla, hogy a munkaügyi hatóság megállapította: a polgármester törvénytelenül alkalmazta barátnőjét kabinetfőnökként.

Ehhez igen hasonló szerződést kapott Matz-Molnár Krisztina is, hiszen személyi titkári feladatok ellátásához egy rendes munkaviszony jobban passzolna.

Ha valaki azzal védené a törvénysértések sorozatát elkövető városvezetőket, hogy ez a szerződés biztosan csak átmeneti volt, ki kell ábrándítanunk.

Az első szerződés Vác Város Önkormányzata és a Matz és Társai Bt. között még csak 2019 december végéig szólt, de aztán január elején és április elején is újabb 3-3 hónapra stabilizálták a hűséges titkárnő cégének bevételeit. És ez még csak az a három szerződés, melyet szerkesztőségünk megkapott, folyosói információk szerint Matz-Molnár Krisztina ha azóta el is hagyta névleg a hivatalt, 2020 júniusa után is sokáig Matkovich bizalmasaként tevékenykedhetett (a 2021 novemberében készült képen jobb oldalt).

Fotó forrás: Matkovich Ilona Facebook

Következő cikkünkben felderítjük az első szerződésük elhamarkodásának és Matkovich felelőtlenségének részleteit is, addig olvasóink türelmét kérjük!

***

MATKOVICH TITKÁRÁNAK CIVIL SZERVEZETE RENDEZTE A BALOLDAL VÁCI VÁLASZTÁSI NAGYGYŰLÉSÉT