MATKOVICH TITKÁRÁNAK CIVIL SZERVEZETE RENDEZTE A BALOLDAL VÁCI VÁLASZTÁSI NAGYGYŰLÉSÉT

Inotay „Kampányzáró” gyűlését Matkovich Ilona házi civil szervezete szervezte, véletlenek természetesen nincsenek: a szervező civil egyesület vezetője éppen Matkovich Ilona korábbi titkára. A Dunakanyar Szíve Egyesület ügyvezetője, Matz-Molnár Krisztina 2019 októberét követően sokáig Matkovich titkárságán dolgozott, folyosói pletykák szerint a polgármester egyik elsődleges bizalmasaként. Mutatjuk az egyik e-mailjének aláírását, melyet az önkormányzati képviselőknek írt Matkovich megbízásából.

Megszokhattuk már, hogy Matkovich Ilonát nem igazán érdekli a látszat, hiszen korábban több esetben saját gyerekei cégeitől rendeltetett a várossal süteményt; valamint azt se tagadja, hogy a családjuk érdekeltségeibe tartozó ingatlanberuházással foglalkozó cégekkel komoly tervei vannak Vácon és azok érdekében nem spórol polgármesteri befolyásával se. Vonatkoztassunk el tőle, hogy az eredmények ismeretében Inotay Gergely jelölésének gründolása se volt Matkovich legjobb ötlete és lássuk, hogy mire jutott a két éles eszű városvezető, mikor „Kampányzáró rendezvény” szervezésébe kezdtek.

Miután tisztázatlan forrásból Inotay több ezer plakáttal lepte el a választókörzetet (mondjuk néhány településen nem csak a sajátjával), lehetséges, hogy a sebtében összetákolt kampányzáró eseményre nem maradt a kampánypénzből, de ekkor jött Matkovich titkárnője, akinek a 2020-ban létrehozott egyesülete betársult a szervezésbe. Persze lehetséges, hogy egy civil szervezet kampányba történő bevonása nem anyagi megfontolásból, hanem egyszerű ostobaságból történt, jó ötletnek semmiképp se mondható, hiszen tiltott az egyéni képviselőjelölt kampány költségvetése szigorúan szabályozott, nem fogadhat el ilyen jellegű támogatást egy civil szervezettől. Ha a városvezetők az elmúlt években válaszoltak volna egyetlen sajtókérdésünkre is, akkor megkérdeznénk, hogy ez hogy jött össze, de ezek felesleges leveleknek tűnnek.

A lenti képen látható, hogy nyíltan állt a Matkovich-hoz köthető „civil” szervezet Inotay kampányába, közösen szerveztek egy választási megmozdulást.

Következő cikkünkben bemutatjuk, hogy Matz-Molnár Krisztina milyen jól járt a 2019-es választási eredménnyel, hiszen a felügyelete alatt nem csak egy civil szervezet, hanem egy gazdasági társaság is alakult… Lehet tippelni, hogy mikor, hamarosan kiderül!