FENYEGET, SÉRTEGET ÉS PARANCSOLGAT A KOMMENTELŐKNEK MATKOVICH ILONA

A napokban kelt szinte önálló életre egy fotó a Facebook-on, amelyen Vácon, az Alsó utcát elöntötte a víz. Nem kicsit, nagyon. A Váci Élet csoportban lévő poszt alatt születtek vicces és kevésbé vicces kommentek. Döntsék el Önök, hogy Matkovich Ilona polgármester hozzászólásait viccnek szánta vagy teljesen komolyan írta? Előbbinek durva, utóbbinak még durvább.

Szerdán jelent meg egy bejegyzés a Váci Élet Facebook csoportban a következő szöveggel és fotóval:

„Ne utazzon messzire!! Raftingolni Vácon is lehet! Alsó utcában.  Csoportoknak kedvezmény”

Ez elsőre viccesnek tűnik, de az ott élők elmondása és hozzászólásai alapján cseppet sem az. A kommentekből kiderül ugyanis, hogy egy-egy nagyobb esőzés után az Alsó utcát teljesen elönti a víz, szinte csónakázni lehet. Pedig az egyik hozzászóló emlékeztetett, hogy Inotay Gergely a kampányában azt nyilatkozta, hogy már rendbe tette Vácot:

„A város rendbe van téve, Inotay azt mondta, köszönet az áldozatos munkájáért.”

Amikor valaki megjegyezte, hogy „ez a vezetés semmire nem jó” és „a régi vezetésben nem voltak nácik, sikkasztók, istentagadó hitoktató, és családot jó helyzetbe hozó.”, akkor szállt be a szócsatába Matkovich Ilona polgármester. Lehet, hogy elfelejtette, hogy a közösségi oldalon nem ő a főnök, mert több hozzászólásában is utasította a kommentelőket. Íme az egyik:

„Nevezze meg legyen szíves, kik azok a városvezetésben, akikről ezt állítja, és minek alapján állítja. Ez a kijelentése más emberek becsületének a megsértése, kérem, válaszoljon a kérdésemre a valódi nevével.”

Mi szívesen válaszolunk.

Hogy ki a náci Matkovich Ilona brancsában, arról többször írtunk már. Elég a Google-be beírni a váci náci keresőszavakat, de mi is egy csokorba szedtük a lényeget, például itt: Váci nácik

Arról, hogy ki hozza jó helyzetbe a családot is tudnánk mesélni, kedves polgármester asszony. Erről itt írtunk:

MATKOVICH GYEREKEINEK CÉGÉTŐL RENDEL A VÁROSHÁZA – URAMBÁTYÁM VILÁG A VÁROSHÁZÁN

és itt:

TARTE, AMERETTI, PASTA DI MANDORLA – IGAZI DRÁGA KÜLÖNLEGESSÉGEKET RENDEL A VÁROSHÁZA A POLGÁRMESTER CSALÁDJÁNAK CÉGÉTŐL

Csak, hogy teljes legyen a kép, válaszolt Tótváradi-Nagy Bence önkormányzati képviselő is, aki azt írta, hogy a problémát már megoldották:

„Tavalyi vagy tavalyelőtti kép. Egyébként idén be lett építve egy új víznyelő a Lehár út óvoda alatti szakaszára, ahol a Bauer Mihály utca felől érkező víz be tud folyni a Bauer-Alsó utca közti nyílt vízelvezető árokba. Reméljük, hogy ezáltal soha nem lesz már raftingpálya az Alsó utcából, a nyári záporok alatt sem.”

Az utcában élők viszont azt írták, hogy nagyjából egy hete is így állt a víz a szóban forgó utcában.

Matkovich Ilona szerint „a probléma régi és egyre nagyobb, minél inkább beépítik Deákvár felső részét. A lakók kérésére a műszaki osztály a mostani megoldást találta célravezetőnek. Ezért történt a beépítés idén év elején. Valóban fontos volna tudni, hogy a mostani esőzés alatt működött-e a vízelvezetés. Friss fotóval és információval segítenek, de nem ebben a hangnemben, ha kérhetem.”

Jött egy újabb hozzászólás:

„Ki építette be az egész várost társasházakkal? Jó lenne már egy kicsit a várossal is foglalkozni mert jelenleg csak a saját pecsenyéjüket sütögetik mindannyian!”

amelyre Matkovich újra sértődötten válaszolt:

„kérem, pontosítsa, kik sütögetik a saját pecsenyéjüket, és kik nem foglalkoznak a várossal. Ez miben nyilvánul meg? Várom válaszát.”

Az dicséretes, hogy a felmerülő kérdésekre a közösségi oldalon is megpróbál a lakosságnak válaszolni egy polgármester. De vajon megoldani kell a problémákat vagy sértődötten utasítani kell azokat, akik felhívják a figyelmet a hiányosságaikra?