TARTE, AMERETTI, PASTA DI MANDORLA – IGAZI DRÁGA KÜLÖNLEGESSÉGEKET RENDEL A VÁROSHÁZA A POLGÁRMESTER CSALÁDJÁNAK CÉGÉTŐL

Igazi luxusbaloldali fényűzésről tanúskodik, ha végignézzük, milyen különleges desszerteket rendelnek a városházán a polgármester gyerekeinek cégétől.

Nem előzmények nélküli a városháza kulináris ínyencsége közpénzből. Libasült, pulyka rolád, két ízű torta és hasonlók már szerepeltek a városházi pompás fogadások menüjén korábban is, ami sok váci számára volt felháborító. Különösen azért, mert az önkormányzat folyamatosan pénzhiányra panaszkodik, és mindig a váciakon spórol.

Na, de örülhetünk, mert ugyan a város vezetése a köztisztaság vagy a fejlesztések területén ugyan nem kifejezetten igényes, de a desszertek világában magasra teszik a lécet. Jóllehet, a városháza rendel olyan „hétköznapi” édességeket is a polgármester gyerekeinek cégétől, mint macaron, vegán málnás brownie, sajttorta, citromos kosárka, sóskaramellás mogyorós torta vagy pisztácia málna szelet, de azért ott figyel a lista gusztációs élmezőnye is Tarte-okkal, Amarettikkel vagy Parta di mandorlákkal. Mindezt szigorúan a Matkovich-Pajor családi recept alapján elkészítve.

Fotó: Lujza & Koriander közösségi oldáról

Szóval, megnyugodhat minden váci adófizető, jó helyre mennek a forintjai, mert nem száraz pogácsákra vagy morzsálódó sajtos masnira költik a városházán a közpénzt, hanem fővárosi árfekvésű igazán igényes desszertekre.

Nincs is jobb annál, mint amikor a polgármester rekordokat döntögető vagyoneladási javaslatait a családi cég által készített desszert mellett lehet megbeszélni.

Lehet, hogy ez még nem az osztrák kisváros, de már biztosan az olasz édes élet, a dolce vita! Ne sajnáljuk, hát, rá a közpénzt!

Kiemelt kép: Lujza & Koriander