NYÍLT NAPOT TARTOTTAK A VANYEK BÉLA SPORTCENTRUMBAN

Különböző oktatási intézmények és hivatalok, kisebb-nagyobb cégek képviselőit látták vendégül a napokban a Vanyek Béla Sportcentrumban a már száz éves múltú Váci Reménység Egyesület és a létesítményt üzemeltető nonprofit kft. vezetői.

Az alig másfél éve átadott impozáns létesítmény üzemeltetői rögtön az induláskor rendkívül nehéz helyzetben találták magukat a Covid-világjárvány miatti korlátozások okán, az enyhítések elrendelésekor tehát szinte a nulláról újra kellett kezdeni a sportcentrum „belakását”, az itteni lehetőségek megismertetését a nagyközönséggel.

A nyílt nap látogatói – Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

A nyílt nap bevezetéseként Kovács Őrs Levente, a VRE elnöke azzal köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődőket, hogy az egyesület sportbázisául szolgáló létesítmény teljes mértékben nyitott bárki számára, s bíznak benne, hogy egyre többen igénybe veszik majd a jövőben az itteni lehetőségeket.

Fábián Fédra, az üzemeltető társaság ügyvezető-igazgatója elöljáróban megemlítette: az egyesület és a Kft. vezetői, munkatársai többnyire szülőkként is kapcsolódnak a VRE-hez, a klub különböző szakosztályaiban sportoló gyerekeik révén.

– Ez egy stabil alapokon nyugvó közösség és az egyik fő célunk az, hogy minél szélesebb körben megmutassuk az értékeinket, hiszen küldetésünk, hogy ne hagyjuk elveszni, elkallódni, az internetes világ bűvkörébe veszni a fiatalokat. Itt meg lehet állni egy kicsit a rohanó világban, fel lehet fedezni a közösségi lét szépségét, meg lehet tapasztalni egy egészségesebb életmódot. Természetesen mindezt az alapító Vanyek Béla kanonok örökségét megbecsülve, vallási-erkölcsi támogatást is nyújtva igyekszünk megvalósítani, vonzóvá tenni – hangsúlyozta Fábián Fédra.

Fábián Fédra, az üzemeltető társaság ügyvezető-igazgatója – Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

Aztán külön-külön ismertette a sportcentrum különböző részeinek lehetőségeit.

A Szikora Gyula nevét viselő csarnokrész fő funkciójának megfelelően atlétikai sportversenyek és edzések színhelyéül szolgál, de emellett alkalmas akár több száz fős rendezvények és kulturális események (bálok, koncertek, esküvők, szalagavatók, bemutatók) megrendezésére is.

A futófolyosó a hétköznapokon edzések lebonyolítására szolgál, illetve – elsősorban az őszi-téli hidegebb időszakban – alternatív sportolási helyszínt biztosíthat a nagyközönségnek is.
A konditerem alapfelszereltséggel rendelkezik, a Kft. kínálta lehetőségek között itt tarják az egyre népszerűbb saját testsúlyos edzéseket.

Az emeleten rendelkezésre áll egy kisebb társalgó helyiség, szép kilátással a Naszály-hegyre.
Az emeleti vívóterem a tágabb régió legkorszerűbb ilyen speciális edzőterme, de a helyiség kiválóan alkalmas például jóga-, torna- és egyéb mozgásterápiás foglalkozások megtartására is.

A kültéri atlétikai pálya az edzéseken, szabadidős sportoláson túlmenően méltó helyszíne lehet hazai- vagy akár nemzetközi versenyeknek.

Az ősgyepes labdarúgópályán van, hogy egyszerre több korosztályos utánpótlás-csapat focista palántái edzenek, s természetesen bajnoki mérkőzéseket, focitornákat is lehet itt rendezni.

Ribáry Zoltán

Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline