MEGÚJULT A VÁC-ALSÓVÁROS VASÚTI MEGÁLLÓHELY

A MÁV Zrt.-nek a legforgalmasabb állomások korszerűsítését célzó programja keretében a Vác-Alsóváros megállóhely is jelentősen szebbé, korszerűbbé vált az elmúlt hónapokban, már csak az utolsó simítások vannak hátra, jelesül a jegykiadó automaták felállítása.

A beruházás tegnapi összegző tájékoztatóján Rétvári Bence, a választókerület országgyűlési képviselője, képviselő-jelölt elöljáróban kiemelte: a vasút legnagyobb kihasználtsága manapság az elővárosi közlekedésben mutatkozik, és egyre többen használják majd a vasutat, ha igazán korszerű kényelmi szolgáltatásokat tud biztosítani a szolgáltató vasúttársaság.

– Itt, a Vác-Alsóváros vasúti megállóhelyen összességében egy 277 millió forintos fejlesztés valósult meg, magában foglalva az aluljáróból a peronra vezető lépcsősorok javítását, a tetőfedés cseréjét, a csúszásmentesítést, új korlátok felszerelését, aztán a peronokon új padok, szemétgyűjtők kihelyezését, korszerű digitális utastájékoztató eszközök felszerelését, két darab három modulos és két darab egymodulos fedett utasbeálló felállítását, új lámpatestek felszerelését. Ezen túlmenően a hangosbemondó rendszer korszerűsítése is a fejlesztés része – ismertette a részleteket Rétvári Bence.

A beruházás jelentőségéről szólva kiemelte: az aktív korú lakosság körében negyven százalékra tehető a Vácról a fővárosba ingázók hányada, ami nagyon nagy arány, nem mindegy, hogy ezeket az utasokat és persze az alkalomszerűen vonatra szállókat is milyen körülmények fogadják a nagyobb állomásokon és a kisebb megállóhelyeken egyaránt.
A képviselő végezetül köszönetet mondott a MÁV Zrt.-nek, hogy állomásfelújítási programjába a Dunakanyarban is több megállóhelyet, állomást bevett, a legutóbbi két-három évben összességében több mint negyed milliárd forint összegű beruházást megvalósítva a térségben.

Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese mindehhez hozzátette, hogy értelemszerűn a jármű és menetrend-fejlesztés is folyamatosan kiemelkedő cél.
Megtudtuk: az idei évre vonatkozóan már most biztos, hogy az idegenforgalmi főszezonban is átszállás nélkül el lehet majd jutni a Balatonhoz, sőt már május közepétől elindul ez a szolgáltatás és szeptember közepéig jár majd hétvégente a Jégmadár expresszvonat.

Ribáry Zoltán