SZÁDOCZKI IMRE: NÁCIKNAK, PERVERZEKNEK, TOLVAJOKNAK, SIKKASZTÓKNAK NINCS HELYE A VÁCI KÖZÉLETBEN 

A VácOnline hétfői sorozatában ezúttal is rövid interjút kértünk Szádoczki Imrétől, a Fidesz váci elnökétől, hogy tolmácsolja olvasóinknak a helyi jobboldal szemszögéből az előző hét közéleti történéseit. Ezúttal örömteli közösségi élményekben is része volt a térség jobboldali polgárainak, de úgy látszik, a váci városháza baloldali vezetése képtelen leállni az újabb és újabb botrányokkal:

1. A BÉKEMENET ÉS A VÁLASZTÁSI NAGYGYŰLÉS KÉT FONTOS RENDEZVÉNYE VOLT A JOBBOLDALNAK
2. A JOBBIKOS KÁSZONYI KIVISELKEDTE MAGÁT, ÚJSÁGÍRÓKAT ZAKLATOTT
3. TALÁLKOZÁS TURAI JÁNOSSAL, KÖZÖS ÁLLÁSPONT ALAKULT KI ARRÓL, HOGY NÁCIKNAK, PERVERZEKNEK, TOLVAJOKNAK, SIKKASZTÓKNAK NINCS HELYE A KÖZÉLETBEN 

 

VO: Az elmúlt héten két fantasztikus rendezvénye volt a polgári politikai oldalnak. Hogy csapódott le Önben a két egymást követő nap emléke?

A Békemenet olyan erőt sugárzott, amiből erőt gyűjthettünk a választásig hátralévő napokra. A szerdai választási nagygyűlésünk is óriási részvétel mellett zajlott. Megtelt a művelődési ház színházterme és az aulája is. Gulyás Gergely és Földi-Kovács Andrea voltak a vendégek, nagyon jó hangulatban zajlott a rendezvény. Rétvári Bence egy nagyívű beszédben mondta el a közönségnek, hogy mit lát kijavíthatatlan hibának a helyi baloldal politikájában, összefoglalta a térség 87 milliárd forint nagyságrendű fejlesztéseit és beszélt a további lehetőségekről. Fantasztikus műsor volt, ahol a képviselő úr és politikus vendégei mondandója teljesen egybecsengett a fellépő előadóművészek üzeneteivel.

Sajnálatosan gyülekezéskor megpróbálták ünneprontó módon megzavarni az eseményt, valamilyen civilnek mondott szervezet molinót húzott ki Rétvári Bence ellen és zaklatták az odasereglett vendégeket is. Ők sajtósként próbáltak fellépni, de nem sajtómunkatársak voltak, akiknek természetesen bárhol és bármikor kérdezhetnek. A gyűlés közben – már csak a békés együttélés kedvéért – halomra figyelmeztették a várakozó autókat a „véletlenül” arra szorgoskodó közterület felügyelők. (Amennyiben a városháza a maga részéről így szerette volna a 800 fős közönségnek emlékezetessé tenni az estét, akkor ez meglehetősen kisstílűre sikeredett, mert nem ezek a cédulák miatt lett feledhetetlen élmény ez az igazán emelkedett hangulatú, baráti összejövetel!)

 

VO: Az ellenzék is összehozott Inotay Gergely, Karácsony Gergely, Donáth Anna és Márki-Zay Péter részvételével egy 150 fős kampányrendezvényt a Főtéren, ahol egy újabb, súlyos jobbikos túlkapás történt. Mi a véleménye erről?

A perverz, náci Fehér és a kisnáci Tótváradi viselt dolgai után Kászonyi Károly képviselő minősíthetetlen stílusa már szinte meglepetést sem okozott. A jobbikos meglehetősen szabadjára engedve az indulatait szidta a jelenlévő újságírókat, a HírTv riporterének még a kameráját is kikapcsolta. Tartsa óriási szerencséjének, hogy nem lett rendőrségi ügy belőle! E felháborítóan arrogáns viselkedés egyébként pontosan tükrözi a jelenlegi városvezetés eddigi regnálása alatti pöffeszkedő, már-már pofátlan politikai magatartását, valamint az utóbbi időkben rajtuk eluralkodó idegességet is.

 

VO: Apropó, a helyi jobboldal miképpen áll az Összefogás frakció botrányos figuráihoz?

Találkoztam a héten Turai Jánossal, a Váci Zsidó Hitközség vezetőjével. Felháborodásának adott hangot, hogy a polgármester, Inotay Gergely és a többi vezető mennyire inkompetens és teljesen passzív módon áll hozzá a jobbikos nácikhoz. Elkeserítő szerinte is, hogy semmit sem tesznek, mintha ezek a dolgok meg sem történtek volna. Tényleg felháborító, de ezen az ügyön kívül még ott van

Rossz hírt kell közölnünk számukra:

SOHA nem hagyjuk abba a nyomásgyakorlást, amíg ezek a szégyenletes alakok nem távoznak a közéletből, s ha kell azoknak is, akik csöndes rejtegetésükkel döntéshozó pozícióban tartják őket!