VALÓBAN MEGTÖRTÉNT: SIKKASZTÁSSAL GYANÚSÍTJÁK VÁC ALPOLGÁR­MESTERÉT, KISS ZSOLTOT

MSZP-s számlagyár: a szocialista politikus üzelmeiről Tóth Bertalan pártelnök is tudott, mégis Kiss Zsoltot jelölte – írt a Magyar Hírlap szerda délelőtt arról, akinek személyétől egykor már a baloldali Bóth János is óvta a váci választókat.  Kiss Zsolt stiklijeiről már egy éve rendszeresen beszámolt a VácOnline is. Úgy tűnik, Matkovich Ilona bizalma továbbra is töretlen…

A hírhedtté vált vecsési ügy után most újabb Pest megyei településeken: Vácott és Érden is lehullhat a lepel a fiktív MSZP-s számlagyárairól és azok működtetőiről – írta meg a Magyar Hírlap a szombati számában.

A lap a friss forrásaiból ezúttal arról értesült, hogy Kiss Zsoltot, Vác szocialista alpolgármesterét sikkasztással valóban meggyanúsították, valamint egyúttal rabosították is.

Kiss Zsolt az MSZP Pest megyei szervezetének irodavezetőjeként alapszervezeti elnökök nevére fiktív módon ellátmány kifizetésére számlákat állított ki, azokat hamis aláírásokkal látta el. A Magyar Hírlap úgy tudja, a pártban ezzel a módszerrel így próbáltak fekete pénzeket tisztára mosni.

A feljelentőtől, Bóth Jánostól, Vác egykori polgármesterétől és volt szocialista országgyűlési képviselőtől úgy tudja a lap, hogy az alapszervezeti elnökök semmilyen ellátmányt nem kaptak, Kiss Zsolttól nem vettek át semmilyen pénzt. 

Az ügy egykor úgy bukott ki, hogy a számlatömbök a Jókai utcai pártszékházból történő 2016-os költözéskor kipotyogtak a páncélszekrényből, a jelenlévők így értesültek arról, hogy ők papíron ellátmányt kaptak.

Kiss Zsoltnak nagy hátszele volt a pártban, ugyanis sógora, Szabó Imre miniszter volt a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányokban, és volt a Pest megyei közgyűlés elnöke is. Kissből így lehetett irodavezető a pártban.

A váci képviselő-testületbe úgy jutott be, hogy Tóth Bertalan 2019-ben feloszlatta a váci alapszerve­zetet, amely az ellenzéki össze­fogásban Bóth Jánost jelölte alpolgármesternek, ám Tóthék a feloszlatás után Kiss Zsoltot választották. Bóth tájékoztatta a pártelnököt a számlabotrányról, a pártelnök azonban fütyült erre.

A Magyar Hírlap a kérdéseivel felkereste Tóth Bertalant, az MSZP társelnökét és Molnár Zsolt pártigazgatót is, hogy felfüggesztették-e már Kiss Zsolt párttagságát, ahogyan arról a büntetőeljárás időtartama alatt az alapszabály is rendelkezik? 

Arról is érdeklődtek a laptól, hogy a sikkasztási ügyben indítanak-e fegyelmi, illetve belső vizsgálatot a pártban?

A Magyar Hírlap e kérdéseire a lapzártáig nem kapott választ.