A VÁC SÚLYOS VERESÉGGEL TÁVOZOTT VIBORGBÓL

A Váci NKSE a vártnál is nagyobb különbséggel, 42-21-re kikapott a dán Viborg HK otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton, ezzel eldőlt, hogy nem juthat tovább a negyeddöntőbe.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, D csoport:

Viborg HK (dán)Váci NKSE 42-21 (19-10)

lövések/gólok: 55/42, illetve 40/21
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 12 perc

A magyar csapatból Csatlós Csenge, Hámori Konszuéla és Pálffy Anna hiányzott.

A 12. percig jól tartotta magát a Vác, ezt követően viszont egy 4-0-s sorozattal elléptek a pontosabban támadó és jól védekező dánok (11-6). A vendégek visszarendeződése ezúttal sem volt megfelelő, ráadásul tíz perc alatt mindössze egy gólt szereztek. A folytatásban is minden játékelemben jobb volt a Viborg, amely a szünetben már 19-10-re vezetett.

A második félidőben egyre nagyobb volt a különbség a csapatok között játékban, hozzáállásban és az eredményben is. A hazaiak egy hatos gólsorozattal 28-12-re növelték előnyüket, és a 11 gólig jutó Kristina Jörgensen vezérletével a hátralévő időben is magabiztosan kézilabdáztak. A Vác ekkor már szinte semmilyen ellenállást nem tudott tanúsítani.

A vendégek legeredményesebb játékosa Ballai Borbála volt öt góllal. A hazaiak kapusa, Anna Kristensen 13 védést mutatott be, a túloldalon Bukovszky Anna négy, Pásztor Bettina három lövést tudott hárítani.

A négy vereséggel rendelkező váciak jövő vasárnap a francia Chambray Touraine-t fogadják a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

Forrás: MTI

***

AMIKOR A VESZTES ÉRDEMLI A NAGYOBB TAPSOT: VÁCI NKSE VIBORG HK 25-26