NEMHOGY ÉPÍTENÉK, MÁR BONTJÁK AZ ÚJ VÁCI BÖLCSŐDÉT INOTAYÉK

Az emberek többségének valószínűleg más lehet a fogalma az építésről, mint a váci városházának. A település több mint félmilliárd forintot kapott egy új bölcsőde felépítésére. Az Inotayék vezette önkormányzat ugyan elkezdte építeni az épületet, de már bontja is a falakat.

Mint ismert, a kormány igyekszik minél több forrást bölcsődék építésére fordítani, így tudott Vác is pályázati forrásból 334 millió forint támogatást nyerni. Ennek köszönhetően egy új intézményt építhetnek a Bauer Mihály utcában. Az önkormányzat jelezte, hogy ahhoz, hogy ez a bölcsőde megépüljön, szükség van még több mint 70 százalékos többletforrásra, pontosan plusz 240 millió forintra. 

Rétvári Bence országgyűlési képviselő hozta el a jó hírt, hogy kormány maradéktalanul odaítélte ezt az összeget Vácnak, így 574 millió forint támogatás áll rendelkezésre a bölcsőde építéséhez.

Az építést bár elkezdték, de már bontják is a falakat

Szemfüles olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy az egyik, újonnan felépített falat már le is bontották. A helyén már csak a vasbeton háló és az építési törmelék mutatja, hogy néhány hónapja ott még egy fal állt.

Fotó a bontott falról

Mint megtudtuk, nem csak ez az egyetlen furcsaság az építkezésen. Azt figyelték meg, hogy a koszorút sem öntötték ki végig…

Bár nem vagyunk építészek, sem építők, és nem a saját szemünkkel láttuk, azonban az nem kérdéses senki számára sem, hogy a koszorú arra szolgál, erős alapot adjon a falaknak, s az arra nehezedő tetőnek. Amennyiben helytálló lenne az alapozás hiányossága, úgy figyelmébe ajánljuk a városházán annak a felügyelő illetékesnek, aki a terveknek megfelelő műszaki tartalom megvalósulását ellenőrzi, hogy ezúttal jóval alaposabban járjon el, mint a szérűskerti „6 milliós” kerítés estében tette, amely kapcsán már rendőrségi feljelentés is történt.

A falbontást és az építkezés lelassulását – időnként lehet ott látni néhány embert lézengeni, és valójában a munka nem igazán halad – azért sem értjük, mert októberben maga Inotay Gergely és az utóbbi időkben „váci nácik” egyikeként elhíresült Tótváradi-Nagy Bence is fotózkodott és dicsekedett a közösségi oldalakon, hogy gőzerővel halad az építkezés: „Épül az új bölcsőde Deákváron! Jól haladnak a munkálatok, így májusra már elkészülhet az épület. Nagy szükség van rá, hiszen az utóbbi időben egyre több fiatal pár választja új otthonául Vácot.”

Fotó: Inotay Gergely közösségi oldala

Kíváncsiak vagyunk, hogy lesz kész a bölcsőde májusra, ha építés helyett bontanak? Joggal aggódhatnak a váciak, hogy elég lesz-e  a pályázaton nyert pénz?

Egyébként csak megjegyeznénk, Őrbottyánban már felépült az új bölcsőde, ráadásul 100 millió forinttal kevesebb kormányzati támogatásból.