EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – JOGOS IGÉNYÜK A VÁCIAKNAK, HOGY NE GÁZOLJANAK BOKÁIG A LOMBBAN

Úgy tűnik, hogy Vácnak is van Pilátusa, aki mossa a kezét és nem tehet arról, hogy nem viszik el a kommunális és szelektív hulladékot. Azt pedig már meg sem hallja, hogy a Lajos telepen kettő hete sorakoznak a kötelességtudó lakók zöldhulladékos zsákjai az elszállítást várva.

Egy felháborodott lakónk írt idős szomszédjait is képviselve:

„A Volán pályaudvar mögötti, régi lakótelepen részben idős korosztály lakik, akiket a város idén azzal tisztelt meg, hogy a Szt. János utca felől hetekig állt a vastag lomb a járdán sokszor csúszós állapotban, de a munkába sietők is figyelhettek a lábuk elé az ELMŰ iroda után, ahol bokáig lehetett gázolni a lombban. Az már megszokott volt nyáron, hogy a régi játszótér gazban állt. Egy hete a napsütésben három kisgyermek próbált játszani abban a régi homokozóban, amibe még ez a városvezetés egy talicska homokot sem küldött.

Értetlenül álltunk az előtt, hogy télre, lombhullás előtt miért gallyazzák meg a fákat? De még kevésbé érthető, hogy több mint egy hónapja a hatalmas gallykupacok itt állnak.

Sokáig nem jöttek a lombot se összegyűjteni, vagy 1 hónappal később jöttek, mint máskor, azóta viszont a hatalmas bomló lombhalmok itt állnak szerte a lakótelepen.

Nem idilli itt már körbesétálni idős édesanyámmal, de a Duna-partra lesétálva az egész Szt. János utca ugyanilyen rendezetlen. Az idős Ali bácsi gyűjti a lombot a Szt. János utcában, de a hatalmas halmot nem viszik el.

Nyár végére értek ide a munkások az ablakok alatti nagy virágágyást is kigyomlálni, amiben több volt a gaz, mint a virág.

Elkeserítő, ahogy kinézünk. Így még nem nézett ki ez a lakótelep. Nem lakunk messze a hivataltól, a polgármester asszony kifáradhatna környezettanulmányra. Mindez a város szívében.”

Az olvasói levélből és a beküldött fotókból úgy tűnik – finoman szólva is – hogy akadozik a szállítás annál a cégnél, ahol Matkovich Ilona nem hivatkozhat arra, hogy az állam a felelős.

Felmerül a kérdés, hogy mit csinál a cégnél Rozmaring Sándor? Talán a Felügyelő Bizottsági székből mégis jobban észre vehetné, hogy akadozik a szállítás! Úgy tűnik, megállt az idő a Volán pályaudvar mögötti lakótelepen és – ahogy több belvárosi olvasónk írja: ott gyűjtik a lombot, ahol a papok táncolnak.

Bár Matkovich nincs kibékülve az egyházakkal, de mégis egyet ért az ősi mondással és alkalmazza. Csak azt felejti el, hogy meg kellene azt számolnia, hogy mennyi szavazó lakik a Széchenyi utcában, a Főtéren és a Görgey utcában a postáig, valamint a Duna parti sétányokon.

Máshol is jogos igényük a váciaknak, hogy ne gázoljanak bokáig a lombban.

Talán nyilatkozhatna róla néhány prominens városi vezető, hogy milyen valós ok is áll a lombgyűjtés és szállítás megrekedésében?

Csak nem összefüggésben áll a pomázi céggel való tárgyalásokkal a lombgyűjtés tornyosulni látszó kudarca?

Vagy új tárgyalópartner lépett színre, akik egyik főprofilja a favizsgálat?

Érdekes összefüggésekre derül fény a mai világban az interneten kattintgatva. Az a cég vizsgálja a Kőhíd lakótelepen a fákat a lakók által foci pályának nevezett és felvásárolt területen, akik pl. 2010 évben a gödöllői hulladéklerakónak is dolgoztak, de fasor fenntartást is végeztek Gödöllő városának és a kastélynak.

Úgy tűnik, döntés nincsen, hogy ki nyúlhat bele majd a húsos fazékba, csak parázsviták zajlanak a cégek futtatása miatt leginkább a város két vezetője között, akik a híresztelések szerint egymás háta mögött lobbiznak a két cégnél.

Úgyhogy csak ismételni tudjuk: jogos igényük a váciaknak, hogy ne gázoljanak bokáig a lombban.

NEM KAPNAK VÁLASZT A KÖRNYÉK LAKÓI A MATKOVICH CSALÁD ÉRDEKKÖRÉBE KERÜLT KŐHÍD PARK ÜGYÉBEN

VAJON TÉNYLEG MEGVAN MÁR A POMÁZI BEFUTÓJA A VÁROSI KERTÉSZETI TENDERNEK?