NEM KAPNAK VÁLASZT A KÖRNYÉK LAKÓI A MATKOVICH CSALÁD ÉRDEKKÖRÉBE KERÜLT KŐHÍD PARK ÜGYÉBEN

A Kőhíd utca és a Duna-parti kerékpárút közötti területen van egy eredetileg focipályának készült, néhány paddal, kis szemetesekkel is ellátott füves, bokros, fás terület, mondhatni pihenőpark, ahol nemrégiben jelzés került igen sok terebélyes, láthatóan ereje teljében lévő fára, amit nem tudnak értelmezni a közeli tömbházakban lakók.

Fotó: VácOnline

Két szószóló megkereste szerkesztőségünket, hogy ugyan

próbáljunk már meg válaszokat kicsikarni a kérdéseikre, mert ők falakba ütköztek, elmondásuk szerint eddig nem kaptak érdemleges választ sem képviselőktől, sem a polgármesteri hivataltól.

Nos, feltesszük a kérdéseiket, hátha így már válaszra méltatják őket az illetékesek!

Miután évente néhány alkalommal úgy ahogy rendezettebbé válik a terület fűnyírással, ágmetszéssel, felvetődik a kérdés, ki végzi, végezteti el ezt a feladatot, de ha már elvégezteti, miért nem gondoskodik időben a levágott, helyben száradó maradék elszállításáról, mivel azt így széthordja a szél, nagy részben vízelvezető árkokba, amelyek így egyre szűkebb áteresztő képességűek, fel-feltelnek, eldugulnak.

Az sem tiszta a környék lakói számára, hogy hogyan áll tulajdonjogilag a terület, kinek van, kinek lenne itt bármilyen joga illetve kötelezettsége a területrendezésben, gondozásban.

Júniusi cikkünk szerint új tulajdonosa lett a területnek, Matkovich Ilona gyermekének, P. Dánielnek cége vett itt meg egy óriási zöld területet, melyet a váciak jelenleg parkként használnak.

Az 1832/15 hrsz. ingatlan

A szószólók elmondták: információik szerint elkelt ez a terület, sőt ki is jelöltetett lakópark építésre, a kérdés, hogy talán a beruházás esedékessé válása miatt jelölték-e meg a szóban forgó fákat, s az is kérdés hogy vajon azért került-e a címke jó sokra, mert azokat meg kell menteni a kivágástól, vagy ellenkezőleg, inkább azért, mert eltávolíthatók.

A Garden Kft. jele a fákon. A cég parképítésre, füvesítésre, parkfenntartásra, fasor-fenntartásra, idős fák egyedi ápolására szakosodott vállalkozás. – Fotó: VácOnline

Tovább gondolva a kérdést értelemszerűen adódik a környéken élők újabb bizonytalansága, hogy ha valóban lakópark épülne itt,

  • az mekkora lehet,
  • mennyi lakás készülhet,
  • hogyan képzelik az illetékesek az építkezés bonyolítását a meglévő szűk bejárati úton,
  • hogyan tervezik megoldani az új lakók gépkocsijainak ki-bejárását,
  • térfelszíni parkolását, miközben már így is szűkös a meglévő lehetőség?

A szószólók megemlítették még: nagy gond, hogy a meglévő házakban sem megnyugtató a szennyvízelvezetés, ha pedig újabb lakótömbök épülnek itt, az nagy volumenű csatornaépítést is szükségessé tesz, de nem tudják, hogy ez a már régebb óta itt élők problémáját is orvosolhatná-e.

Fotó: VácOnline

Tehát valójában egyelőre csak kérdések merültek fel itt több tucatnyi fa gyanús megjelölése kapcsán –

az lenne a korrekt, ha az önkormányzat, a hivatal tiszta vizet öntene a pohárba, és választ adnának az aggódó lakóknak.

A magunk részéről megjegyezzük, hogy ingatlanok értékesítése, hasznosítása, ilyen-olyan besorolása bizony nagy homály a jelenlegi városvezetés vagyonga(rá)zdálkodásában, ám jóhiszeműen reméljük, hogy minden ügylet tiszta, minden intézkedés csakis a közös városi érdekeket szolgálja, nem csak bizonyos kiválasztottakét.

Fotó: VácOnline