ZSÁKUTCÁBAN A VÁROSHÁZA – CSEREKLYE KÁROLY SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA A KORRUPCIÓ ELLENES KÜZDELMEKRŐL

Kissé szokatlan, hogy ezen a helyen beszélek – kezdte Csereklye Károly képviselő a mai napon (november 3-án) sajtótájékoztatóját. Ez nem a mellettünk lévő bírósági épületről, vagy a Karacs Teréz kollégiumról szól, hanem a hátunk mögött látható, Vác egyik legkisebb zsákutcájának névadójáról, Dr. Freysinger Lajosról, akinek az emléktábláját a Váci Városvédők helyeztek el ide. Freysinger Lajos áldásos tevékenységére szeretném felhívni a figyelmet, hogy mennyi mindent tett a városért.

Freysinger Lajos mindent megtett a közélet megtisztításáért, a város élhetővé válásáért és a korrupció megszüntetéséért. Ezért vagyunk ma itt.

Ő volt az, aki Vác város pénzügyi helyzetét rendbe tette, és ő volt az, aki 1885-ben már egy fejlődő várost teremtett, egy olyan költségvetést tett le a város elé, ahol csökkentette a kiadásokat és növelte a tisztes bevételeket.

A korrupció elleni küzdelem ma is aktuális, azért van rajtam ez a kék szalag és a váci címer, hogy ennek és a freysingeri példának megfelelően a város közéletét rendbe tegyük.

A Váci Szívvel Mozgalom elmondhatja, hogy sokat tett már eddig is a korrupció megfékezéséért, hiszen a Nonprofit Kft.-ben számtalan dolgot feltártunk és a nyilvánosság elé hoztunk, aminek során már rendőrségi és büntető eljárás folyik sikkasztás gyanújával a korrupcióban résztvevő személyek ellen.

Ugyanúgy fellépünk

  • a városi kultúra és a sport területén elkövetett visszaélések ellen,
  • az illegális szemétlerakás ellen,
  • és ugyanúgy lépéseket teszünk Vác város közéletének megtisztításáért is.

Ezért tegnap egy olyan javaslat került a képviselő-testület elé, hogy

Vác város képviselő-testületének tagjai ne vállalhassanak munkát és megbízási szerződést a város többségi tulajdonában lévő cégeinél.

A kékszalag bár Márki-Zay Péter mozgalmát jelenti, a Váci Szívvel politikamentesen dolgozik a városért, nem pártokban, hanem értékek mellett szeretne kiállni: hogy Magyarország ne legyen a bevándorlók országa, tiltakozunk a kötelező kvóta ellen, tiltakozunk a melegházasság ellen, tiltakozunk, hogy melegek gyerekeket ne fogadhassanak örökbe.

A család szentsége mellett állunk ki, hogy a családot egy férfi és egy nő és a születendő fiúk, vagy lányok alkossák, és letesszük a voksunkat amellett, hogy Vác városa egy tisztességes és élhető hely legyen. Felkérem Vác város polgármesterét, hogy kérje fel azokat a képviselő társainkat, akik nem keveredtek különböző korrupcióba, hogy Vác város címere mellett viseljék ezt a kékszalagot, jelezvén azt, hogy korrupciómentes várost akarunk, és ez a kékszalag legyen a korrupció ellen való tiltakozás jelképe. Semmiképpen sem egy miniszterelnök-jelölt mellett való korteskedés. Szeretnénk, ha a város megtisztulna, és a freysingeri szellem ma is érvényesülne – zárta tájékoztatóját Csereklye Károly.

***

Alig hangzott el a képviselő úr felszólítása a polgármester asszony felé, hogy vessen véget a képviselők álláshalmozása és a korrupció ellen, pár óra múlva az a hír jutott szerkesztőségünkbe, hogy Tótváradi-Nagy Bence és Tisza Zoltán is egy önkormányzati tulajdonú cégnél újabb állást kaptak.

Kérdezzük a polgármester asszonyt, hogy igaz-e a hír?