A KORMÁNYGYALÁZÓ FERJANCSICS GOND NÉLKÜL, SIMÁN ZSEBRE TESZ KORMÁNYZATI TÁMOGATÁST IS

Ferjancsics Lászlóról, az Összefogás váci (a hírek szerint lassan már Matkovich-nál is kegyvesztett) alpolgármesteréről, a kormány látszólagos, ádáz ellenfeléről, aki a maga bevallása szerint is számos Fidesz-ellenes akció főszereplője volt, most kiderült, hogy annyira azért nem ellensége a rendszernek, hogy ne fogadjon el több mint félmilliónyi anyagi támogatást a saját otthona kényelmi korszerűsítéséhez.

Egy kormányzati honlap 35. oldalán fellelhető okirat szerint Ferjancsics 2012-ben felkanalazott  a Vízimalom utcai ingatlana napkollektor-rendszerének telepítéséhez egy jelentős állami támogatást.  1.246.877 Ft-nyi bekerülési költségéhez 623.438 Ft-os megítélt, állami támogatást vett fel az ÚSZT_NAP/2685/2012 nevű elszámolás 590. sorában szereplő tétel tanúsága szerint.

Tulajdonképpen nincs is min csodálkoznunk, hisz Ferjancsics a 30 éves pályafutása során sohasem volt rest lehajolni bármekkora csekélyke összegért is, bárhonnan is származott az. A hírhedt politikai átállói pályafutása sohasem akadályozta meg abban, hogy a szavaiban hirdetettekkel ellentétben bárhonnan jövő anyagiakat fogadjon, bárhonnan érkező összegeket vegyen fel.

A VáciVilág egyik meglehetősen elhíresült, jellegzetes karikatúrája (Ferjancsicsról) a lap közéleti bestiáriumából

A napokban ráadásul – teljesen komikus módon – megnyomta magán az önmegsemmisítő gombot is, hiszen Vácon már a „Velence-tavi Pénzhiénaként” való elhíresülése után – amit egy állítólagos kudarcba fulladt harmincmilliós korrupciós ügylete miatt érdemelt ki – valamiért fontosnak érezte, egy feltehetően kormánykritikus Velence-tavi posztot megosztani…

Fotó: Ferjancsics László közösségi oldalán megosztott fénykép

Úgy tűnik, hogy a kormány gyalázása és a kormánytól való anyagi támogatás felvétele simán megfér Ferjancsicsnál, aki a közéletünkben – immár politikai hovatartozástól függetlenül – már mindenki számára vállalhatatlan.