KÖRÚTRA INDULT A COVID-ÁRVÁKAT SEGÍTŐ REGŐCZI ALAPÍTVÁNY, JÓ ESÉLLYEL VÁC IS AZ EGYIK ÁLLOMÁSUK LEHET

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita azzal a céllal hozta létre a Regőczi István Alapítványt, hogy az hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes magáról gondoskodni.

A koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket és családjaikat az állami, önkormányzati és karitatív intézményrendszer résztvevőivel szoros együttműködésben tudja hatékonyan, célravezetően segíteni a Regőczi Alapítvány – mondta a köztársasági elnök felesége, a Covid-árvákat segítő szervezet kuratóriumának elnöke egy napokban tartott sajtótájékoztatón, Pécsett.

Herczegh Anita a dél-dunántúli régióban olyan gyermekekkel, családokkal, a baranyai megyeszékhelyen pedig azon szociális intézményi képviselőivel találkozott, akik a koronavírus-járvány okozta tragédia miatt felvették a kapcsolatot a férje, Áder János köztársasági elnök által idén tavasszal alapított Regőczi István Alapítvánnyal.

A kuratóriumi elnök szerint a szervezet első féléves működése egyértelművé tette, hogy komoly szükség van az alapítvány, az állami, önkormányzati és karitatív intézményrendszer együttműködésére, hogy minél több érintetthez eljuthasson, minél több rászorulónak segíthessen a szervezet.

Vácon a konzervatív képviselők frakciócsoportja, élén Pető Csillával karolta fel az ügyet, hozzá lehet fordulni mind maguknak az árváknak, mind az oktatási intézményeiknek.

Az országos alapítványt a Vácott különös tiszteletnek örvendő Regőczi István atyáról nevezték el, ahogyan már életében hívták, Isten vándoráról, aki papként a hadiárvák gyámola volt. Itthon kezdetben Máriaremetén volt hittanár és káplán; majd a Váci Egyházmegye szolgálatában Vácott megalapította a Sasfiókák elnevezésű gyermekotthont több mint 300 hadiárva számára. Életéről nemrégiben itt írtunk.

Herczegh Anita Pécsett még arról is szólt, hogy országos, hét állomást érintő tájékoztató, igényfelmérő, kapcsolatok építését szolgáló körutat tart ősszel a szervezet, hogy a rendezvényeken – ahogy annak első, pécsi állomásán is tették – megvitassák, a Covid-árvák helyzetén ki, milyen területen tud segíteni és hogyan működhetnek együtt a legcélravezetőbb módon a résztvevők.

A Regőczi kápolna, fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

Bízunk abban, hogy talán Regőczi atya városába, Vácra is ellátogatnak a kuratórium nevében.

***

Pénzadományaikkal segíthetnek, hogy a családfenntartók elvesztése után se kerüljenek kilátástalan helyzetbe a Covid-árvák, valamint szolgáltatás vagy tárgyi eszköz felajánlását is megtehetik, ez utóbbiban minden felajánlást köszönettel fogad az alapítvány.
Adományok felajánlása itt.