HELYREIGAZÍTÁS – A VÁROSVEZETÉS EMBEREINEK BEBUKOTT SAJTÓPEREI 4. RÉSZ: MEGÍRTUK, VARGA KATALIN MEGSÉRTŐDÖTT, BEPERELT, ELBUKTA

Sorra veszítik el az összefogás váci emberei a VácOnline ellen indított sajtópereket – az állás jelenleg 4:3 lapunk javára. Az egyik hoppon maradt ezúttal éppen dr. Varga Katalin volt, a Váci Dunakanyar Színház jelenlegi vezetője, aki közpénzt sem kímélve közszereplőhöz méltatlanul igyekezett pereskedéssel kezelni az őt ért véleményt.

Ha csak egyedül a városházi sajtó lenne Vácon, akkor Vác lakossága csupán a diadalittas híradásokról értesülhetne a VácOnline pervesztéseinek sokaságáról, amelynek PONT AZ ELLENTÉTE AZ IGAZ: FOLYAMATOSAN A VÁROSHÁZIAK VESZÍTENEK PEREKET, annak ellenére, hogy ezekre, az eleve bukásra ítélt ügyeikbe csak úgy öntik bele a közpénzt.

SAJTÓHELYREIGAZÍTÁS

A lapunk kijelentései miatt, amelyben azt vélelmeztük, hogy mivel dr. Varga Katalin színház vezetői pályázata számos szakmai fórumon megbukott, valamint nem is volt ezidáig a váci kulturális élet terén gyakorlata, így személye kétséges értékű választása volt a kinevezőinek.

VÉGZÉS

A bíróság a keresetet elutasította.

INDOKOLÁS

„(…) a való tényekből az alperesi cikk írója által levont tartalmi következtetés véleménynek minősül, amely, ha nem okszerűtlen, nem lehet sajtóhelyreigazítás alapja. A kritikai vélemények, minősítések – akár helyesek, akár helytelenek – a véleménynyilvánítás szabadságának oltalma alatt állnak mindaddig, amíg megfogalmazásukban nem indokolatlanul bántóak, vagy a logika alapvető szabályaival nincsenek nyilvánvalóan ellentétben, illetve a valós tények alapján logikailag levonható következtetések, nem pedig bizonyítékok nélküli állítások.”

EREDMÉNY

Öt számjegyű közpénz-összegbe került ez önöknek.

***

BEÉRETT A MATKOVICHI KULTÚRPOLITIKA: KIEMELTBŐL AMATŐRRÉ MINŐSÍTETTÉK VISSZA A VÁCI SZÍNHÁZAT

(részlet)

„Ezek után az intézmény élére erőltetett egy vezetőt, Dr. Varga Katalint, akit többségében színházi emberekből álló bizottság végletesen alkalmatlannak talált. A kulturális életben teljesen járatlan, újonnan kinevezett igazgatónő pályázatát e bizottság leszavazta. Varga Katalin tervét egy „tipikus amatőr színjátszóköri létezésnek” vélte a bizottság. Abszurdnak nevezték, hogy a megbízott ügyvezető „két hétre előre sem látja a jövőt”, miközben az igazgatói pályázat öt évre szólt. A bírálat kapcsán tartott ülésen Varga a színház működését egy „színjátszóköri álomnak”, a középiskolás korosztály színházba történő bevonását pedig utópiának nevezte. Ha mindezeket az ügyvezető tényleg így gondolja, részéről a színház komolyan vétele nem áll fenn – tette hozzá az egyik rendező, aki a bíráló bizottság tagja volt”.

A teljes cikk itt olvasható el.

***

Az eddig elvesztett sajtóperek

FERJANCSICS BÖRTÖNBE AKARTA KÜLDENI A VÁCONLINE ÚJSÁGÍRÓJÁT, A BÍRÓSÁGON MÁR ELSŐRE ELBUKOTT

A VÁROSVEZETÉS EMBEREINEK BEBUKOTT SAJTÓPEREI 2. RÉSZ: MEGÍRTUK, MATKOVICH HISZTIZETT, BEPERELT, ELBUKTA

HELYREIGAZÍTÁS – A VÁROSVEZETÉS EMBEREINEK BEBUKOTT SAJTÓPEREI 1. RÉSZ: KÁSZONYI FENYEGETŐZÖTT, MEGÍRTUK, BEPERELT, ELBUKTA

SORRA VESZÍTIK EL AZ ÖSSZEFOGÁS VÁCI EMBEREI A VÁCONLINE ELLEN INDÍTOTT SAJTÓPEREKET – AZ ÁLLÁS JELENLEG 4:3 LAPUNK JAVÁRA