INOTAY SZERINT MEGLEPŐEN „SZELÍD” AZ A JAKAB PÉTER, AKI IMMÁR A VÁLASZTÓKKAL IS MINŐSÍTHETETLENÜL VISELKEDIK

„Korábban már többször találkoztunk, de mindig meglep, hogy Jakab Péter mennyire »szelíd« akkor, amikor nem az ország kifosztóival vitázik a Parlamentben” – írja Inotay Gergely Ábel, a magát civilnek valló, de legtöbbet a Jobbik oldalán mutatkozó, baloldali képviselőjelölt. Nézzük hát, milyen valójában Ábel által oly nagyra tartott szelíd Jakab Péter, akivel mostanság oly szívesen kampányol!

A közös őrbottyáni fórumukról Jakab posztolt egy személyiségi jogokat bőven sértő fotót és szöveget az egyik őket megtisztelő, de velük egyet nem értő, kormánypárti választóról. A „csupa szeretet” Jakab Facebook-oldalán ma is ott fertelenkedik a szöveg és a kép, szerepkörét teljesen félreértve. Meggyőződésévé vált immár az, hogy az alázás is politikusi eszköztárának része.

 

Jakab posztja kitakarás nélkül ma is fent van a közösségi oldalán

Jurák Kata a hivatalos oldalán felháborodva írt erről a posztról, mert Jakab egy olyan hölgyet figurázott ki, tett gúny tárgyává, aki a nyilvános fórumra elment, hogy vele találkozhasson. (Ami még felháborítóbb, hogy Inotaynak nem volt más szava erről, mint az, hogy ő neki is örök kedvence a párizsi és a paprikás krumpli.)

Árulásban és gasztronómiában is egyek

Az újságírónő így értékeli a politikus minősíthetetlen viselkedését:

„Ez a bejegyzés azért másra is rámutat: például arra, mennyire veszi semmibe a választópolgárokat, hogy mennyire aljas módon képes felhasználni bárkit (mindegy kit, csak legyen, akit gúnyolhasson) arra, hogy a saját politikai kampányát építhesse.

Persze, megértem, hogy kell a terelés, hiszen a fórumokon alig néhány ember lézeng, de a fókuszváltást talán nem egy átlagemberről készült fotóval illene megtennie, ráadásul kiragadva egyetlen pillanatot, amikor kedvezőtlen a hölgy mimikája. Hangsúlyozom: ez a hölgy, akin gúnyolódik, nem közszereplő, hanem egy ember, aki megtisztelte azzal, hogy elment meghallgatni őt. Valószínűleg nem számított arra, hogy Jakab a saját sikertelenségét próbálja tompítani azzal, ha maga elé tolja őt pajzsként: tessék, itt van helyettem más, akin lehet gúnyolódni.

Célkeresztbe állított egy olyan hölgyet, akinek valószínűleg vannak gyerekei, unokái, férje, barátai…. ez túlmegy azon, amit egy politikus, egy férfi megengedhet magának.”

Jurák Katával együtt követeljük, hogy Jakab kérjen bocsánatot e méltatlan, aljas húzásért, mert éppen a választópolgárok szavazatáért megy a kampánycsata.

A szerző szerint továbbá az is szégyellje magát, aki egy ilyen alakra képes a szavazatát adni, mert

a képen megalázott hölgy bárki édesanyja, testvére, nagymamája, felesége is lehetne… Vajon hagyná-e bármelyik magyar férfi, hogy ezt tegye Jakab a feleségével, lányával…?

– zárta Jurák Kata, a Pesti Srácok tényfeltáró újságírója felháborodott sorait.

***

Hogy Jakab mennyire szereti a vele egyet nem értőket alázni, álljék itt e videó is. Egyértelműen a saját közönsége „gyönyörködtetésére” adja elő ezt a méltatlan jelenetet is:

Mondjuk az olvasóknak megvolt erről a magatartásról a véleményük: