DURCIZÓ VÁROSVEZETŐK HÁTTAL A VALÓSÁGNAK

Van annak egy masszívan ostoba, unintelligens utóérzése, hogy a váci városvezetés hivatalos nyilatkozatban bedurcizott, kijelentvén: a koronavírus világjárvány elleni védekezés költségeihez való kötelező önkormányzati hozzájárulás miatt ők bizony nem vesznek részt olyan eseményeken, amelyek bármilyen Vácnak megítélt kormányzati támogatás bejelentéséről szólnak.

Rögtön tegyük hozzá: minden önkormányzatnak meg kellett húznia a nadrágszíjat, de emiatt a váci sirámkórusozáshoz hasonló szánalmas színjátékot csak nagyon kevés más település vezetői adtak, adnak elő.

Tehát a kiinduláshoz visszatérve: CukIca polgármester-asszony, és a Kiss „Tegyünkrendet” Zsolt, „Önmagáértpatrióta” UnFerjancsics(ka) László és Inotay „Sirámkórusvezető” Geri alkotta alpolgármesteri trió nemigen vesz részt ezután állami finanszírozású beruházások, fejlesztések sajtótájékoztatóin, hanem inkább hátat fordítanak, beintenek, netán eliszogatnak egy kicsit kedvenc üvegházas rakparti törzshelyükön.

Valójában egyre többen nem is hiányolják e szivárványos csapat fő potentátjait a jó hírek bejelentésénél, annál is inkább, mivel az önkormányzatnak nem sok köze van ezekhez a projektekhez.

És ha már így: aztán majd a következő kampányban ne próbálják saját érdemként fényezni a helyi állami beruházásokat!

Álljanak csak ki melldöngetni a saját forrásból megvalósuló zebrafestésekhez, fűkaszáló akciókhoz, öt-hat parkolóhely összerittyentéséhez, dicsőítsék a magát többnyire emelőkosaras haszonjárműnek álcázó autobot szuperhős teljesítményét, rakosgassák ki nagy csinnadrattával a főtérre a brutál giccses pozdorja installációkat – mert eddig nagyjából ennyi eredményt tudnak felmutatni.

A politizálási stílusra, a bedurcizás margójára végül jegyezzük meg: a „Kultúra Magyar Városa” címmel is büszkélkedő gyönyörű városunk kulturáltabb (de legalábbis kevésbé „ösztönös”), sokkal diplomatikusabb, de sokkal inkább legalább egy fokozattal tehetségesebb városvezetőket érdemelne…

Hajós A. Zalán

***

Többek között így durcizott Matkovich Ilona

„Amit a váciaktól elvett pénzből visszaadnak, arról óriáscsekket készítenek, és ünnepelni akarnak. Bocsánat, de én nem veszek részt ebben a színjátékban. (Csak hozzáteszem, amit korábban szabadon költhettünk volna el, most csak arra a célra lehet használni, amit a kormány meghatároz.)”

 

Ezzel szemben az igazság:

Matkovichtól megszoktuk, hogy mesteréhez, Gyurcsány Ferenchez hasonlóan „nem fejti ki a valóság minden részét”. Saját aláírásával küldte el 2021. március 17-én azokat a kéréseket, melyekre most a kormány támogatást adott. De mivel nem hajlandó felelősséget vállalni saját leveléért sem, ezért azt HAZUDJA, hogy a célokat a kormány határozta meg. Ez nem így van! A kormány olyan célra nem adott forrást, amit Matkovich ne kért volna. (Cikkünk folytatása itt.)