A VÁROSVEZETÉS NEM LEVELEZŐ TAGOZAT

Matkovich Ilona láthatóan azóta szeretné magára felhívni az országos baloldal figyelmét, mióta másfél évvel ezelőtt polgármester lett Vácon. Ugyan ezt nem a kiváló városvezetéssel, vagy újító és innovatív ötleteivel teszi, hanem azzal, hogy úgy, ahogy van, követi a „központi ukázt”, jó liberális szokás szerint másol mindent, amit csak lehet – hátha felfigyelnek az eminens diákra.

Olyannyira jól csinálja ezt Matkovich, hogy az embernek akaratlanul is megfordul a fejében, hogy

valójában nem az országos politikába való ugródeszkának használja csak a polgármester asszony Vácot, és a város és lakóinak érdekei igazából nem is érdeklik.

Szentendre, Vác, Gödöllő egyeztet

Erre a következtetésre nem nehéz jutni abból, hogy ki mindenkivel találkozott már az országos hírnevű baloldali politikusok közül – amikről persze nem felejtett el részletes beszámolót írni a közösségi oldalára –, de abból sem, hogy ha panaszkodni kellett, azt hangosan megtette az ellenzéki országos sajtóban kezdve a 24.hu-tól az ATV-ig. Most pedig itt az újabb húzás:

Matkovich már a kommunikációs technikákat is Budapestről másolja.

Mirkóczki Ádámnál a megbalosodott váci Jobbikkal

Ahelyett, hogy Matkovich Ilona végre meghallgatná a váciakat, a váci vállalkozókat, döntéseket hozna a várost illetően, intézkedéseket tenne a helyiek életének jobbítására, könnyítésére, semmi mást nem csinál, csak Facebook-on posztolgat és kormányzati szereplőkkel levelezget. Pont úgy, mint Karácsony Gergely – csak a polgármester asszony egyelőre kicsiben űzi a bizniszt. Másfél év nem kevés idő, ezalatt számtalan dolgot tehetett volna, de úgy tűnik, „mestere” példáján felbuzdulva, azt gondolja Matkovich, elég az, ha újságírói vénáját izzítja be a városvezetői székben ülve is, és szövegeket pötyög az internetre vagy a kormány felé.

Karácsony Gergely, a szintén levelező tagozatos polgármester-példaképpel

Arra talán mindannyian jól emlékszünk, hogy

az önkormányzati választási kampányban olyat nem ígért, hogy levelező tagozattá alakítja a városházát

– pedig ígéretekből akadt bőven, és azokat a város költségvetéséből tervezte megvalósítani. Ehelyett furcsábbnál furcsább dolgokra megy el a városi vagyon, Matkovich pedig csak ír és ír és ír, de tenni nem sokat tesz. Kicsit olyan, mintha elfelejtette volna, Vácon ő már nincsen ellenzékben,

nem beszélnie kell csupán, hanem a várost kormányoznia, ott pedig döntésekre, intézkedésekre, tettekre van szükség.

Láthatóan a helyi balos politikusok már megszokták, hogy semmit nem kell csinálniuk, egyetlen egy fontos teendőjük van: mindent a kormányra fogni. Olyannyira rögzülhetett ez a kényelmes, kockázatmentes hozzáállás, hogy lám, hatalomra kerülve sem akarnak már semmit sem csinálni, csak levelezgetni. Úgy tűnik, nekik teljesen megfelel a langyos semmittevés, ellötyögnek együtt, két levél között megírnak egy Facebook-posztot, szidják a kormányt, majd nyugovóra térnek, mint akik jól végezték dolgukat.

Csakhogy vezető pozícióban ennél jóval többre van szükség: felelősségvállalásra, a problémákkal való szembenézésére, fejlesztésekre, döntésekre, tettekre és cselekedetekre. És erre másfél év elteltével még mindig hiába várnak a váciak.