MATKOVICHNAK VÁC NEM ELÉG – AZ ORSZÁGOS POLITIKÁRA HAJT

Matkovich Ilona immár tíz hónapja vezeti Vácot, de valójában egyre-másra azt láthatjuk, hogy a város érdekeinél és a váciak érdekeinél sokkal fontosabb neki saját politikai karrierjének építgetése. Ez megmutatkozik egyrészt a meghozott intézkedéseiben is, amikkel valahogy mindig ő és csapata járnak jól, másrészt pedig abban, hogy sorozatosan jár találkozni olyan baloldali politikusokkal, akik az országos színtéren politizálnak, vagy politizáltak korábban. És ezt büszkén mutogatja is Facebook-oldalán.

Ha Matkovich Ilonának igazán fontos lenne Vác, akkor nem azzal lenne elfoglalva, hogy vándor-előadással járja körbe az egyes országos hírnévre szert tett politikusok tárgyalószobáit. Ha Matkovich Ilonának igazán fontos lenne Vác, akkor nem országos ellenzéki médiumoknak adna interjúkat.

Így már nem is fér bele az idejébe, hogy Vác valódi problémáival, ügyeivel foglalkozzon, és azokra reális megoldásokat kínáljon az ott élőknek. Láthatjuk ezt a hozzáállást most is, a járvány idején.

De nézzük, kikkel is találkozott e tíz hónap alatt Matkovich, kiktől várja a segítséget ahhoz, hogy rövid időn belül helyi politikusból országos politikussá váljon!

Elsőként mindjárt ott van Karácsony Gergely főpolgármester – őt megválasztása után másfél hónappal, december elején kereste fel Matkovich. Már ezzel is magát akarta mutogatni országos szinten, a találkozóról nem volt rest beszámolni, hogy minél több figyelmet irányíthasson magára, ahelyett, hogy a saját figyelmét irányítaná a városra.

Fotó: Matkovich Ilona Facebook-oldala

Nem is olyan sokkal később, február elején egy Botka Lászlóval közös képet tett ki közösségi oldalára. Nocsak, egy újabb volt baloldali miniszterelnök-jelölt… A Botka Lászlóval való találkozóját pedig annyira fontosnak értékelte, hogy még később, egy másik posztjában is hivatkozott rá, csakhogy ne felejtse a kedves olvasó, hogy Matkovich olyan fajsúlyos politikusnak véli magát, aki még egy exminiszterelnök-jelölttel is egyeztetett.

Fotó: Matkovich Ilona Facebook-oldala

Vajon miért annyira fontos Matkovichnak, hogy velük beszélgessen, ha nem azért, hogy iránytűt kérjen ahhoz, hogy miként válhat az ember helyi politikusból országos politikussá?

De ebbe a sorba illeszthetjük Márki-Zay Péterrel való találkozóját is, aki ugyan országos tisztségre még nem volt jelölt – bár nem utasította volna el a miniszterelnök-jelöltséget 2018-ban, polgármesterré választása után alig néhány hónappal –, de elmúlt két évének politikai működése másról sem szól, mint Hódmezővásárhelyet ugródeszkának használva országos események főszónokává válni, budapesti tüntetéseken tündökölni. Ő is bizonyára számtalan jó tanáccsal láthatta el Matkovich Ilonát arról, hogy hogyan kell egy korábban békésen fejlődő várost felhasználni arra, hogy az emberből ismert országos politikus legyen.

Nemrégiben Szombathelyen (dr. László Győző) és Egerben (Mirkóczki Ádám) is demonstrálta, hogy melyik politikai közösséghez tartozik, jelezvén ezzel azt is, hogy kik számíthatnak rá.

Fotó: Matkovich Ilona Facebook-oldala

Ez tehát Matkovich Ilona politikai működésének tíz hónapos mérlege: országos sajtóban tett nyilatkozatok, találkozók sora országosan hírhedt politikusokkal, miközben Vác fejlődése enyhén szólva is akadozik. Úgy látszik, ő is csak egy azok közül az ellenzéki politikusok közül, aki kis hatalomhoz jutva egyből vérszemet kapott, és a város már nem elég – csak az országos porond. Matkovichnak Vác tehát nem jelent mást, csak egy ugródeszkát a nagypolitikába.

Fotó: Matkovich Ilona Facebook-oldala