NYUGVÓPONTRA JUTOTT-E A DEÁKVÁRI SPAR-PARKOLÓ ÜGYE? (ÚJRA ÉS ÚJRA)

Ha ismerős Önöknek ez a cím, akkor ez nem a véletlen műve, hiszen március 9-én ugyanezzel a címmel már megjelentettünk egy írást. Ebben a deákvári városrész lakóinak égető problémájára hívtuk fel a figyelmet, amelyet 2020. januárjától, majd márciusán, majd októberén át már nagy-nagy sajtófelhajtással, Facebook-aktivitással kísérve a városháza kreativitása által „megoldottnak” állítottak be.

Most ezúttal tényleg – minden kommentár nélkül – közlünk két híradást, amely között pontosan 203 nap telt el és mindkétszer Rozmaring illetve Tótváradi-Nagy megteszik a nagy bejelentést!

Mit csináltak valójában 203 napig?

 

2020. augusztus 27. – Nyugvópontra juthat a deákvári SPAR-parkoló ügye

Deákvár sűrűn lakott részének parkolási gondjait enyhítő javaslatot fogadtak el csütörtökön a váci képviselők. A rendkívüli testületi ülésre Rozmaring Sándor terjesztette be az elképzelést, amivel egy négyoldalú megállapodást igyekszik tető alá hozni a SPAR parkolójának régóta húzódó ügyében. A képviselő által kezdeményezett szerződés résztvevői az önkormányzaton kívül az üzletet működtető SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., a parkolótulajdonos Erste Nyíltvégű Befektetési Alap, illetve a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület.

 

2021. március 18. – Régóta húzódó problémás ügy végére került pont a mai nap Deákváron

Rozmaring Sándor képviselő hosszú előkészítést követően még tavaly augusztusban terjesztett be a testület elé egy tervezetet, ami a SPAR és a sűrűn lakott városrész autótulajdonosainak parkolási vitáját célzott rendezni. Az üzlet ugyanis azt kifogásolta, hogy a lakók ott hagyott autói elveszik a parkolás lehetőségét a vásárlóktól, a lakótelepen élők viszont arra hivatkoztak, hogy a felszaporodott gépjárműparknak nem akad máshol hely. Az áruház ezért először lánccal zárta le a parkolóját éjszakára, de az autósok a zöld területen keresztülhajtva így is elfoglalták a területet. Most úgy tűnik, a terület önkormányzati képviselőinek segítségével sikerült kompromisszumos megoldást találni.