TOVÁBBI SZERVEZETEK ÁLLNAK KI A VÁCI KÖZBESZÉD MEGTISZTULÁSA ÉRDEKÉBEN

Tovább gyűrűzik a Váci Világ felhívása, újabb és újabb lapok és politikai szervezetek hallatják a hangjukat abban az ügyben, hogy ne legyenek Vácon olyan névtelen, helyi internetes fórumok, amelyeken név nélkül, az ötvenes évek karaktergyilkos házmester-stílusában, ismeretlen személyek jelentetnek meg váciakról elképesztő valótlanságokat. Most a KDNP megyei szervezete és a Mi Hazánk Mozgalom emelte fel a szavát. 

***

STOP A KÖZBESZÉDBEN MEGFIGYELHETŐ ABNORMALITÁSOKNAK!

Szomorú tapasztalat, hogy világszerte így hazánkban is terjed a más véleményen lévőket lealacsonyító, a saját véleményt abszolutizáló politikai magatartás, ami miatt folyamatosan durvul a politikai közbeszéd hangneme. Ezt a jelenséget súlyosbíthatja az a tendencia, hogy egyre több olyan online felület működik, ahol az üzemeltető és a kommentelők nagy része álprofillal kommunikál. Ugyanis ezzel a technikával remélik, hogy felelősségvállalás nélkül maradhat a trágárság, a hamis vád, a gyűlöletbeszéd.

A másik tendencia az ellenvéleményen lévők elhallgattatása tartalomtól, stílustól függetlenül.

Erre szűkebb régiónkból is tudunk iskolapéldával élni. Pest megyében, azon belül Vác városában odáig fajult a közbeszéd romlása, hogy a Váci Világ néven publikáló online oldal szerkesztősége felszólítja az összes internetes médiát, hogy határolódjon el a névtelen, vagy álnevek mögé bújt oldalaktól. Egyúttal felszólítják az ellenzéki váci önkormányzat médiafelületeit is, hogy hasonlóképpen járjon el, a város életének normalizálása érdekében.

A felhíváshoz csatlakozott a KDNP Váci Alapszervezetének közössége is.

***

ELÍTÉLJÜK AZ ANONIM, HAMIS PROFILOK MÖGÉ REJTŐZŐ, ALANTAS STÍLUSÚ, RÁGALMAZÓ ÉS HITELTELEN HELYI WEBOLDALAKAT, KÖZÖSSÉGI FÓRUMOKAT

A Mi Hazánk váci szervezete csatlakozik a nyilvános médiafelületek, illetve pártok, szervezetek felhívásához, miszerint elítéljük az anonim, hamis profilok mögé rejtőző, alantas stílusú, rágalmazó és hiteltelen helyi weboldalakat, közösségi fórumokat.

Az elmúlt hónapokban olyan gyalázkodó, koholt állításokkal teli bejegyzések jelentettek meg a különböző váci portálokon, amelyek sértik az emberi méltóságot, ebből kifolyólag már több esetben a becsületsértés, rágalmazás tényét is megvalósítják.

Az alpári hangvételű és minimális szellemi intelligenciát tükröző posztok érintették az országos és helyi szervezetünk vezetőit, tagjait, valamint az általunk végzett tisztességes, anyagi haszonszerzéstől mentes, normalitásért kiálló, családközpontú és nemzeti érzelmű munkát.

A váci tagságunk, ahogy eddig, úgy ezután is kiáll a publikus szerepvállalás és véleménynyilvánítás mellett. Gyávának és hitványnak tartjuk azokat, akik csak az arcukat és nevüket eltitkolva mernek megnyilvánulni és ebből álságos nyereséget remélnek. Álláspontunk szerint, az ilyen elkövetők a környezetükben más személlyel, családjukkal vagy akár a munkahelyükön is aljas módon és erkölcstelenül járhatnak el.

Felszólítjuk a váci városvezetést, hogy vizsgálja ki az esetet és lépjen fel ellene, mivel feltételezések szerint az oldalak olyan gyalázkodó személyeket fednek, akik a hatalmon lévő liberális csoport hivatalnokai, alkalmazottjai.

Szégyenletesnek és becstelennek tartjuk, ha a szivárványkoalíció szándékosan szemet huny a névtelenség mögé bújó, hazug, trágár propaganda felett, mert akkor egyértelmű, hogy rászolgált a moslékkoalíció megszólításra.

Dr. Csereklye Krisztina
Mi Hazánk Mozgalom váci elnöke