ÚJABB KÖZÖS JÁTÉK INSPIRÁLHATJA A FORTE FOTÓKLUB VÁC TAGJAIT

A város talán legnépesebb és egyben legaktívabb alkotóközösségének, a Cservenák Péter alapító-elnök vezette Forte Fotóklub Vácnak többek között az az egyik erőssége, hogy nagyon sokan előállnak különböző kezdeményezésekkel, amelyek folyamatosan inspirálják a tagtársakat.

Az egyik ilyen ötletgazda és „projektfelelős” a többszörös pályázati díjas Mojzes Péter, akinek legutóbbi elismerése, hogy két munkája is bekerült a Téli tárlat válogatott anyagába.

„Sziasztok! Remélem, pusztultak a bejglik rendesen és mindenki tele van jobbnál jobb fotós ajándékokkal.

Na szóval! 2021-ben egy játékra szeretnélek benneteket hívni. Az lenne a lényeg, hogy hetente 6 képet kellene készíteni hétfőtől-szombatig (innen a Sixpack elnevezés), majd vasárnap egy kollázsba rendezni őket. A heti témák mindig adottak lennének, ez már 60%-ban megvan, de még nem teljes az év. Az így készülő képek aztán bekerülnének egy külön erre a célra létrehozott FB csoportba, ahol a többi résztvevő is láthatja majd a végeredményeket.

Mojzes Péter: A Styx folyó kincsei

Csatoltam egy első körös „játékszabályt”, hogy hogyan képzeltem el. Én mindenképp belevágok, de jó lenne, ha többen is lennénk… Nem kell megijedni a feladattól, simán teljesíthető. Igaz, az első hetekben hozzá kell szokni, de aztán napi rutinná fog válni…” – vezeti fel új ötletét Mojzes Péter a klub Facebook-oldalán.

Mojzes Péter: Széth birodalma

Remélhetően sok tagtárs beszáll a játékba, s ha így lesz, biztosak lehetünk benne, hogy számos alkotás születik ezen felhívás kapcsán is, amelyekkel aztán a nagyközönséget is megörvendeztetik az alkotók különböző kiállításokon.

Ribáry Zoltán