DEÁK DÁNIEL SZERINT VALÓSZÍNŰTLEN, HOGY A JOBBIK KIÁLL A KÜLHONI MAGYAROK MELLETT GYURCSÁNNYAL SZEMBEN

„A Jobbik feladta a nemzeti szuverenitásért folytatott harcát” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel elemző, aki azt is hozzátette: ha a balliberális oldal kerülne hatalomra 2022-ben, akkor vége lenne a nemzeti érdekekért kiálló magyar külpolitikának.

Hozzátette:

ma a Jobbik önállóan nagy valószínűséggel be sem jutna a parlamentbe, emiatt még a maradék önállóságát is fel kell adnia, hiszen kizárólag a Gyurcsány Ferenc vezette balliberális listával tudnak néhány mandátumhoz jutni a politikusaik.

A Gyurcsány-párttal 2022-ben egy listán induló, valaha nemzeti radikális pártként politizáló Jobbikot arról kérdezte meg a Magyar Nemzet, mi az álláspontjuk a volt kormányfő a nemzeti szuverenitás elvesztésével egyet jelentő jövőképéről:

„A 2022-es választáson nem arról döntünk, hogy az EU föderatív lesz-e vagy sem, hanem arról, hogy Magyarország az európai civilizáció része marad-e, vagy pedig egy Orbán által preferált ázsiai diktatúra. Ez pedig nem okoz dilemmát a Jobbik számára, egyértelműen az előbbit választjuk”

– válaszolta lapnak a párt sajtóosztálya.

A Jobbik identitásvesztése több kérdésben is tetten érhető. Míg korábban például károsnak tartották az országra nézve az EU-tagságot, sőt azt követelték, hogy Magyarország távozzon az unióból, ma már gyakorlatilag beálltak az úgynevezett Európai Egyesült Államok-vízió mögé, Gyurcsány Ferencékhez hasonlóan támogatják a csatlakozást az Európai Ügyészséghez is.

A Jobbik tehát feladta a nemzeti szuverenitásért folytatott harcát, a balliberális hatalomtechnikai alkuért cserébe támogatja a globalista baloldal törekvéseit

– értékelt az elemző.

A váci jobbikosoknak már korábban megtörtént ez az arcvesztésük, de immár hivatalossá lett, az egész pártjuk immár átállt a balliberális oldalra.