A LAKOSOK VISSZASZÓLTAK A DICSEKVŐ POLGÁRMESTERNEK

A városháza propagandagépezete által hihetetlen precizitással felépített, többlépcsős PR-kampány egy pillanat alatt összeomlott a Váci Élet csoportban, amikor a nagy csinnadrattával átadott Zöldfa utcát – osztrák kisvároshoz talán méltatlanul későn – csak az átadás után festették fel. A lakókat hideg zuhanyként érte a festés utáni parkolóhelyek számának drasztikus csökkenése. Ezúttal a városházabarát felszólalóknál is a hang fennakadt, amikor ezt a racionalitást nélkülöző, tervszerűtlennek, szakmaiatlannak tűnő munkát meglátták.

Fussák át a lakosok 87 kommentjéből kiválogatott legjellemzőbb hozzászólásokat, hogy mi a bajuk az itt lakóknak az új parkolással:

A nyitóposzt, amely aztán a komment-cunamit kiváltotta

„Az újonnan átadott Zöldfa utca és a felfestett parkolási lehetőség. Köszönjük szépen a 2 mozgássérült gépkocsinak a parkolási lehetőséget és az összes többi lakónak a 4 felfestett parkoló lehetőséget… Eszetlenség netovábbja… Persze így majd lehet a büntetéseket szedni. Köszönjük szépen a Zöldfa utcai lakók nevében!”

„Így negyed annyi tud itt leparkolni. Én is csodálkoztam mikor arra jártam. De a hagyomány az hagyomány, vonalak ide vagy oda. Bővíteni kellene a parkoló helyeket, nem csökkenteni.”

„Komoly, nem is tudtam hogy ennyi rokkant vezető lakik lent a Főcín, biztos, úgy akarnak sok-sok pénzt bezsebelni Ilonka és társai.”

„Jóisten, gyere le…! Ez tényleg döbbenetes böszmeség így.”

„A városvezetés szakmai tudása, gondolkodás-képessége ismét megmutatkozott!”

„Nem, mindenki jól használta a felfestéseknek megfelelően, csak állítólag szabálytalan volt a felfestés 40 valahány évig, hogy merőlegesen álljunk be a házak elé. Itt lakom, még soha nem számoltam kb. mennyi autó parkolt merőlegesen, saccra szerintem 15 + 2 rokkant, most csináltak belőle 4 gépkocsinak parkolót + 2 rokkant.”

„Ugyanaz érvényes erre a tákolt „városvezetésre”, mint arra, amihez hozzáérnek: jobb volt, mint lett!”

„Megnéztem újra. Láttam. Valaki nem volt jó legóból.”

„És minden este kisorsolják, ki állhat oda? Jó ötlet!”

„Osztrák kisváros szintje ez? Ott is ilyenek az utak átadás után, felfestés nélkül stb.?”

„Lesz itt még vascsővel hadonászás egy-egy parkolóhelyért! Ettől még annak is égnek áll a haja, akinek nincs autója, mert bizony ők is egy „k**rvaanyázástól visszhangzó” csatatér közepén fogják élni a mindennapjaikat. Úgy gondolom, ezen a ponton már egyáltalán nem méltányolható a „kérjük mindenki türelmét és megértését” (ez Fehér Zsoltra utal – a szerk.). Véleményem szerint a megoldás egy rendkívüli testületi keretében kijelölni az átmeneti parkolót hivatalosan (ahogy tudtommal a munkálatok alatt is volt) a problémakör rendezéséig. Ez lenne a korrekt és szükséges, hiszen jönnek az ünnepek, mindenki otthon lesz, még a szokásosnál is több parkoló kell. Nem megoldás az, hogy minden egyes váci Facebook-csoport negyedik emeleti erkélyekről röhögcsélve rögzített parkolóért verekedős jelenetekkel legyen tele az ünnepekre!”

„Kész vagyok, ezek a szerencsétlenek a nagy duzzadó kebellel, büszkeséggel átadott, pár méteres utacska-felújítással is bakot lőnek. Hogy lesznek így elherdálva a Zöldfa utcai ingatlanok a zsebpénzecskéért?”

„Azon töprengek, hogy Ilonka és sleppje osztrák kisvárost ígért… Na jó, de Ausztria melyik korszakából? Kőkor?”

A másik típusú hozzászólások ár-érték arány kapcsán nehezteltek a városházára:

„Én azt nem tudom, mi kerül 200 m újraaszfaltozáson, 5 napos munkán, egy lakás árába?”

„A hullámvasút benne volt az árban, vagy az feláras volt?”

„Németországban át sem vennének ilyen utat.”