EGYMILLIÓ FORINTÉRT DOLGOZIK, DE MÁR AZ IDÉZÉSNÉL ELHASALT MATKOVICH ILONA HELSINKI BIZOTTSÁGOS ÜGYVÉDJE

Úgy néz ki, nagyot bakizott Matkovich Ilona ügyvédje, aki havonta 120 ezer forintért osztogatja tanácsait havi 8 órában, és 1 millió forintot kért azért, hogy képviselje a baloldal polgármesterének érdekeit egy öt szerkesztőség ellen indított sajtóperben. A döntően Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által finanszírozott magyarországi Helsinki Bizottságnak is dolgozó Dr. Tóth Balázsnak a jelek szerint nem sikerült elsőre pontosan feltüntetni az egyik alperest a keresetlevelében, s emiatt a bíróság nem tudta szabályszerűen megidézni a Vác Online szerkesztőségének vezetőjét. Az első tárgyalást így el is kellett halasztani.

Mint megírtuk, Matkovich, aki korábban újságíróként az ugyancsak Soroshoz köthető Magyar Narancsban publikált, a koronavírus-járvány első hulláma alatt két szerződést kötött dr. Tóth Balázzsal. Az első értelmében havi 120 ezer forintos megbízási díjért cserébe mindössze annyit kell tennie az ügyvédnek, hogy időnként (havonta legfeljebb 8 órában) megosztja véleményét Vác baloldali vezetésével arról például, hogy melyik róluk szóló cikkért indítsanak bírósági eljárását.

Alig több mint egy hónappal azután, hogy ebben megállapodtak, Matkovichék máris újabb megbízást adtak neki. Ez utóbbi arról szól, hogy Dr. Tóth Balázsnak öt szerkesztőséget kell beperelnie. A keresetlevél megírásáért és a perképviseletért elsőfokon 1 millió forintot, fellebbezés esetén, azaz másod- és harmadfokon pedig további fél-fél millió forintot kap.

A sajtó mellett sokaknak lehet egyébként félnivalója Vácon Matkovich szájzárrendelete óta.

Hiszen nagyon úgy tűnik, hogy a Soros hálózattól jó pénzért leszerződtetett ügyvéd lesz a polgármester ökle, aki minden kritikus hangra lecsap.

***

HELYREIGAZÍTÁS