EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – VÁC VEZETÉSE FURCSÁN ÉRTELMEZI A DOLGOK SIKERES BEFEJEZÉSÉT

IDEGEN TOLLAKKAL ÉKESKEDNEK MATKOVICHÉK című cikkünkben már jeleztük, hogy a város vezetői többek között a Tímár utcai beruházást is, mint saját sikerüket „magukévá tették” az úgynevezett tájékoztató orgánumukban. A Tímár utcai szennyvízcsatorna és az útburkolat cseréje valójában a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. projektje volt, amelynek történetéről és pillanatnyi állapotáról az egyik olvasónktól most kapott képek alapján nehezen mondható el még a sikeres befejezés kifejezése. 

A Váci Hírnök című városházi propagandalap nem kis önelégültséggel így dicsekedett a projektről: „A Tímár utcában elvégzett szennyvízcsatorna csere kapcsán is érvényesült Vác vezetésének az az elvárása, hogy az útburkolat felbontása után teljes szélességben kell a felületet újra burkolni. Ennek megfelelően az utca Duna-part felőli szakasza új aszfaltréteget kap, a térköves szakaszon teljes szélességben újra rakják a burkolatot.”

Erről miért nem mesél vasárnapi szózataiban Matkovich Ilona?

Korrektül felszedték augusztusban a csatorna miatt teljes szélességében. az utat.
Kicserélték a csatornát, és ckt betonba rakták a macskakövet. (Ckt beton: aszfalt és térkő réteg alá használják az építőiparban az elviselendő teherbírástól függően különböző vastagságban elterítve. Megakadályozza, hogy a ráhelyezett burkolat elmozduljon illetve megsüllyedjen.)
Már majdnem kész volt az utca, amikor kitalálták, hogy ivóvíz csövet is cserélnek.

 

Erre újra felbontották az utcát, de most már csak egy keskeny sávban…

És ma az egészet alámossa a víz.
Inotay Gergely ezzel kampányolt már augusztusban.