IDEGEN TOLLAKKAL ÉKESKEDNEK MATKOVICHÉK

Matkovich Ilona és Vác baloldali vezetése az elmúlt fél évben rendszeresen a koronavírusra, az előző városvezetésre és a kormányra mutogatott, ha számot kellett adni arról, miért nem csinálnak semmit. Amikor viszont valami tőlük függetlenül megépült, megszépült, azt azonnal igyekeztek kisajátítani.

Jól szemlélteti ezt az önkormányzat által kiadott Váci Hírnök legutóbbi száma, amelyben csokorba szedtek hat beruházást, s úgy írnak azokról, mintha nekik lenne köszönhető a cikkben felsorolt utak és járdák felújítása.

Szóval, nézzük meg pontról pontra, hogy felejtette el kifejteni az igazság minden szeletét a Matkovichék közpénzből kiadott propaganda kiadványa.

1) A Tímár utcai szennyvízcsatorna és az útburkolat cseréje a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. projektje volt.

2) Az Akó utca alsó, Papvölgy utcától kezdődő, nagyjából 50 méteres szakaszának újra aszfaltozásáról még a Váci Hírnök is kénytelen megjegyezni: a munka az ott élők összefogásával, anyagi ráfordításukkal valósult meg. Ennek ellenére Tótváradi-Nagy Bence (Összefogás Vácért), mint önjelölt „koordinátor” igyekezik a beruházást a nevére venni.

3) A Zichy utca egy részének járdafelújítása szintén a lakók érdeme.

4) A vasútállomás mellett, a kerékpártárolóknál kialakított új parkoló pedig a Strabag Kft. magánberuházása volt.

5) De az sem Matkovichékon múlott, hogy a Gödöllői út, a Máriaudvar vasúti megállóhely mellett lévő közút-vasút csomópontnál új burkolatot kapott. Bár a cikkben azt sejtetik, hogy az önkormányzat tervei szerint valósult meg a beruházás, valójában az a Magyar Közút Zrt. és a MÁV közös projektje volt.

6) A baloldali városvezetés termelési jelentésének utolsó tétele a kisváci és a Buki tó feletti bicikliút 300 méteres szakaszának alapjavítása és aszfaltozása volt, amelynek költségeiről és elkészültéről Kászonyi Károly (Összefogás Vácért) adott tájékoztatást. Arról viszont a Kászonyi és az önkormányzati lap is hallgatott, hogy ki állta a cehhet. Valószínűleg nem véletlenül. Többek egybehangzó állítása szerint ugyanis a Hekk Terasz étterem tulajdonosa finanszírozta a munkálatok költségét.

Összegzésképpen tehát megállapíthatjuk: hatból nulla az idegen tollakkal ékeskedő Matkovichék mérlege.

***

Természetesen megkérdeztük mind a hat projekt kapcsán a városházát, de ezúttal sem válaszoltak.