A TABÁN UTCAI ROKONOK ÉS A FARAGATLAN SZÁLLÍTÓ ESETE

Sajnálatosan, szinte majdnem minden napra témát ad az egyre nyilvánvalóbbá váló – Móricz után szabadon használva – Tabáni Rokonok világa.

Adott egy egyszerű élethelyzet: a Tabán utcában egy építkezés előtt munkások rakodnak egy autóról. Úgy állt meg az kisteherautó, hogy a szűk utcácskában senki se fért el mellette. Az elhaladni kívánó hölgy némi várakozás után kérte, hogy egy kicsit álljon félre. Erre a sofőr azt mondta, hogy nem tud vezetni. Amikor látta, hogy fotót készít róla az egyre paprikásabb női autóvezető, felszólította, hogy jelentse fel nyugodtan: „minket nem érdekel, ha fel is jelent”.

Sajnálatosan, mondhatnánk, mindennapi, közlekedésben már-már megszokott az ilyenféle, agresszív jelenet. Ami mégis kiemeli e napi átlag frusztrációs csomagból ezt az esetet, az az, hogy

meglehet, hogy a polgármesternő családtagjának vállalkozása építkezik itt, amelyről nemrégiben megírtuk, hogy nem kímélte Vác történelmi értékeit.

A hölgy szemmel láthatóan nem ismerve ezt a helyzetet, kitette a Váci Élet Facebook-oldalára e nevelésében megrekedt pilóta által létrehozott közlekedési szituáció fotóját. Ezek után meglepő módon nem a nyilvánvalóan érzelmi IQ-deprivált sofőr kapta az ívet, hanem a posztoló hölgy, akire nem kevésbé neveletlen férfiak zúdították rá a hideget-meleget.

A kommentekből a Rokonok világára utaló hozzászólásokat gyűjtöttük ki a miheztartás végett, hogy máskor miképpen húzzanak Önök is ujjat egy olyan sofőrrel, akinek a magabiztos tahóságára az is ráerősíthet, hogy bizonyára a jelenlegi hatalom védelmét is élvezi.

 

Íme a hozzászólások:

Ez a polgi asszony érdekeltségébe tartozó építkezés! Ne nagyon pattogj, mert még ír rólad egy Facebook-posztot.

Azért érdekelne, miért volt olyan fontos neki úgy megállni, hogy azzal másokat sz..passon? Ha ennyire nem tud vezetni, nem kell erőltetni. Dobja ki a jogsiját és hordja az építőanyagot gyalog!

Rendszeresen leállják az utcát. Kitesznek egy táblát, amikor nekik tetszik és se ki se be… Cica polgármester bármit megtehet.

Ha én ülnék a rohamkocsiban betegként, nem nagyon díjaznám.

A polgi cége építkezik. És ha te állnád el az utcát, a közterületesek eltávolítanák a heréidet és kitűznék a városkapura. Megoldódott a rejtély?

(Nem a polgi cége, de ahogy a bújócskában mondjuk: meleg, meleg, meleg…)