MATKOVICH ANTISZEMITA BOTRÁNYAIRÓL ELHÍRESÜLT POLGÁRMESTERNEK HÍZELGETT

Már lassan alig van bent a váci városházán Matkovich Ilona, mert folyamatosan baloldali polgármestereket látogat meg. Most azonban minden korábbinál messzebbre ment, amikor az antiszemita és rasszista botrányairól elhíresült egri polgármestertől kért tanácsot és iránymutatást.

Nehezen indokolható, hogy a városnak pontosan miért jelent előnyt, ha többszáz kilométerre eső, más adottságú, más szerkezetű, más lakosságszámú polgármesterekkel egyeztet Matkovich Ilona napról-napra. Azoktól várna tapasztalatot, akik ugyanúgy most kezdték a polgármesterkedést, mint ő? De az ok nyilván nem ez. Matkovich Ilona csak baloldali polgármestereket keres fel, mert politikai szövetségeseket gyűjt országos politikai karrierjéhez. Nem a városfejlesztés a találkozók célja, hanem az Orbán-kormány megbuktatásának tervezése.

Mirkóczki Ádám egri polgármester antiszemita és rasszista megszólalásainak se szeri, se száma itt most csak pár durva esetet sorolunk fel:

Matkovich nem éri be a baloldali liberális politikusokkal, házhoz megy a cigány- és zsidógyűlölő mondatok szerzőjéhez is.

Hízelgően még Matkovich kereste fel távoli kollégáját tapasztalatokért. De Mirkóczki nem tarthatta sokra a váci csapatot, hiszen még a közös fotó kedvéért se vett fel egy zakót vagy egy nyakkendőt, hiába érkezett kiglancolva a messzi küldöttség. És amíg Matkovich távol, Ferjancsics nyugodtabban intézheti a (város) ügyeit…