Lelkes István, a Matkovich Ilonához közeli vállalkozó továbbra se került le az államnak tartósan köztartozást felhalmozók listájáról

Számos nyilvános adatbázist vezet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelynek a legtöbbjére nem szerencsés felkerülni. A bedőlt üzletek, és az ezek mögött álló üzletemberek – ha a közhatalom közelében vannak – joggal töltik el aggodalommal a választópolgárokat. Matkovich Ilonához közeli ingatlanvállalkozó, Lelkes István, több mint 10 millió forint adósságot görget maga előtt a NAV felé immár 180 napon túl. (Valójában régebben, de a NAV így tartja számon a notórius tartozókat.) A kérdés Vácon is felmerül: jelenthet-e ez bármiféle kockázatot a város közéletére nézve?

Mint arról már korábban is beszámoltunk, Lelkes István vállalkozó évek óta tartja a helyét az állam felé stabilan a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező vállalkozókat rögzítő NAV-listán. (A lista mindenki által elérhető itt.)

Ez a helyzet nem változott február, és legutóbbi híradásunk, május óta sem.

Lelkes István ez ővele azonos lakcím alatt élő polgármester asszony egyik elkötelezett támogatója, akinek itt tekinthetőek meg a posztjai.

(A közismert adótartozó egyébként meglehetősen szabad szájjal bírálja azt a kormányt, amelynek nem fizeti meg a tartozását, úgyhogy a hazai szólásszabadság helyzetét bírálóknak érdemes belinkelnie, hogy Magyarországon még egy notórius adótartozó sincs korlátozva a véleménynyilvánításban.)

Kiemelt kép: Pixnio

***

Mit rejteget Matkovich Ilona? – Utánajártunk a polgármester eltitkolt üzleti előéletének