Lelkes István a 10 millió fölötti köztartozást felhalmozók listáján

Lelkes István közismert váci építési vállalkozó, a polgármester nagy támogatója egy jó ideje állandó szereplője a NAV nyilvános adóslistájának.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján nyilvánosan elérhető lista szerint Matkovich Ilona aktív kommentelője, Lelkes István tartósan görget maga előtt egy 10 millió forint feletti köztartozást. De hiába tette ki a NAV a szégyenlistára, ez se volt elég ahhoz, hogy adótartozását hosszú hónapok alatt megfizesse. Az is elgondolkodtató, hogy mekkora lehet az az összeg, ami után csak a köztartozás több mint 10 millió forint. Sokakban felmerül, hogy ez milyen közvetett hatással vagy veszéllyel lehet a várost érintő döntésekre.

Lelkes István az adótartozók szeptemberi listáján:


Lelkes István az adótartozók decemberi listáján:

Az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek (és egyéni vállalkozók) listája itt elérhető:
https://www.nav.gov.hu/nav/adatbazisok/adoslista/hiany_hatralek_1201188187115/magan180nap.html

Lelkes István az egyik legaktívabb kommentelője oldalunknak is, ha Matkovich Ilonáról van szó, folyamatosan védi a városvezetőt. Úgy látszik, Facebookozásra van ideje, a köztartozásai kiegyenlítésére nincs.