Jó hír az egész Dunakanyarnak, nagy siker Zebegénynek! 

Zebegény sikeresen tárgyalt és 80%-kal növelni is tudta a turisztikai fejlesztéseire eredetileg szánt kormányzati vissza nem térítendő támogatást. A közös munka eredményeként az 500 millió helyett 900 millió forintról szóló támogatói okirat már az önkormányzatnál van – ismertette Zebegényben Rétvári Bence, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője. 

2017 augusztusában kormányhatározat született Zebegény településközpont turisztikai célú fejlesztésének 500 millió forintos támogatásáról.

Sok-sok közös tárgyalás, helyszíni egyeztetés, bő kétéves intenzív előkészítő munka után, és a hosszútávú fejlesztési elképzelésekkel összhangban álló előzetes megvalósíthatósági tanulmányok benyújtását követően

megérkezett Zebegény településközpont turisztikai fejlesztése címen a támogatói okirat, mely szerint Zebegény 900 millió forint támogatásban részesül.

Az összeget költségterv alapján utalják ki, az első lehívást követően kezdődhet meg a részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, mely magában foglalja a közbeszerzési eljárást, tervezést és a kivitelező kiválasztását. A teljes projekt megvalósítása várhatóan több évig tart.

A projekt tartalma látogató központ építése a Mackó ház helyén, szálláshelyek kialakítása, turista pihenő és piactér, a Koperniczky ház és a szolgáltatóház homlokzat- és tetőfelújítása, Petőfi tér újragondolása a zöldfelületek, a közlekedés, a parkolás, a vízelvezetés, a burkolatok tekintetében, kilátó és emlékmű felújítása, a kettő közti zöldfelület parkosítása, szerpentin felújítása, stációk előtti lépcsősor (olaszlépcső) kialakítása, Kossuth, Deák Ferenc utca, Kálvária utca burkolatának felújítása, Polgármesteri Hivatal előtti zöldfelület parkosítása, patak mellett sétány kialakítása, zuhogó felett gyalogoshíd létesítése, Babapark, Millenniumi park zöldterületeinek megújítása.

Csakúgy, mint az előkészítés első szakaszában a lakossági ötletekre, véleményekre a település vezetésével együtt számítunk, ezek fórumokon és a települési honlapon, részletekre kiterjedő ötletbörze-felmérésekkel rövidesen megkezdődik.

Zebegény példája jó ösztönzés a Dunakanyar többi kiemelt települése számára is, hogy a kormányzati támogatásokhoz szükséges terveket és dokumentumokat minél gyorsabban és minél jobb minőségben benyújtsák, mert így akár bővülhetnek is a források.

A kormány továbbra is kiemelten támogatja a Dunakanyar turisztikai fejlesztéseit.

Magyarország erősödik!