További sarc a váci családoknak

A Váci Élet Facebook-oldalán panaszolta el egy unokáit a strandra elkísérő nagymama, hogy milyen kínos meglepetés érte a bejáratnál, amikor azzal szembesítették, hogy jócskán megemelkedtek a belépők árai, ráadásul nincs többé „testvér-kedvezmény” sem, a szülők, nagyszülők által igénybe vehető látogatójegy ára is növekedett. Ez egy brutális, családellenes lépés volt a városvezetéstől. 

Itt van a nyár, végre kitört a szünet, vége a karanténnak, kimehetnek a szabadba a gyerekek, a jó idő mindenkit csalogat a strandra. Így írtunk a strandbelépők áremelkedéséről ezelőtt.

Ha szülővel vagy nagyszülővel megy a gyerek, akkor most sokszorosan sújtja az áremelés a családokat.

A családbarát ország más önkormányzatai meghagyták a családi kedvezményeket, az előző városvezetés hivatala többször elnyerte családbarát munkahely címet, a magát családbarátnak mondó Matkovich vezette Vác pedig eltörölte a strandon a családi kedvezményeket. A nemrég még melegregényt ajánló polgármester most a családok eddigi támogatásait tizedeli Vácon.

A saját juttatásaik kapcsán azonban nem sokat gondolkodtak, felemelték a béreiket és milliókért felújíttatták az irodáikat. Mivel akarja még terhelni a váci családokat Matkovich Ilona?

Álljon itt a megdöbbent nagyszülő írása:

„Kedves Váciak!
Tegnap az unokáimat írattam be (4 gyermeket) úszás tanfolyamra, amikor szembesítettek azzal a ténnyel, hogy nincs „testvér-kedvezmény”.
Meglepődtem és közöltem, hogy a neten úgy hirdetik, hogy van!
Eltörölték, volt a kedves válasz. Szomorúan, de tudomásul vettem.
Azután esett le, hogy mára kísérő jegyet is „feltalálták” – tavaly ez sem volt –, mely alkalmanként 600 Ft lesz. (Ez nem pontosan tudta a nagymama, tavaly is volt, de megemelték – a szerk.)
Szóval, amiért elkísérem a gyerekeket, és végig állom az órát, még fizetnem is kell.
Tudom, hogy kevés a strand bevétele, de ahhoz hogy a kisgyermekek megtanuljanak úszni, alaposan megsarcolják a szülőket.
A tavalyi 6.000 Ft/fő helyett 8.000 Ft/fő + 3.000 Ft/fő/5 alkalom kísérőjegy lesz az idei tanfolyam költsége.”