Többmilliós bírságot kap a városvezetés, ha nem fizetik ki időre a dolgozóikat

A Kormányhivatal szerint jogtalanul járt el Vác Önkormányzata, amikor koronavírus járványra hivatkozva több hivatali dolgozó sem kap fizetést. Vác független polgármestere korábban azt ígérte, hogy megőrzik a dolgozók munkahelyeit, de többen mégis állásidőre kerültek, ami alatt nem kaptak fizetést. A térség országgyűlési képviselőjének kezdeményezésére indult vizsgálat ez ügyben – adta hírül az M1 Híradója a pénteki adásában.

Miközben a Parlamentben az ellenzéki pártok fizetésemelést követeltek a koronavírus járványra hivatkozva, addig Vác, magát függetlennek mondó polgármestere, aki az őszi választásokon a balliberális pártok teljes támogatottságát élvezte, 100%-kal, vagyis O forintra csökkentette több, önkormányzati városi alkalmazott bérét áprilisban.

M1 – VÁCNAK FIZETNIE KELL

Újabb törvénysértés a váci önkormányzatnál – jogtalanul nem fizettek bért az alkalmazottaknak

Közzétette: Vác Online – 2020. június 5., péntek

A testület Fidesz-KDNP frakció képviselői nem kaptak tájékoztatást – mondta Mokánszky Zoltán önkormányzati képviselő, a város korábbi alpolgármestere. 

Ez jogsértő és embertelen lépés volt – hangsúlyozta Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője. Közösségi oldalán jelentette be, hogy a munkajogilag megkérdőjelezhető döntés kivizsgálását kérte a Pest Megyei Kormányhivataltól.

Amit Vácon a baloldal, az emberektől elvett, azt a jobboldal az embereknek visszaszerezte!

Amit Vácon a baloldal az emberektől elvett, azt a jobboldal az embereknek visszaszerezte❗️❗️❗️

Közzétette: Rétvári Bence – 2020. június 3., szerda

„Itt elsősorban kis fizetésű, kiszolgáltatott emberekről van szó, akik félnek még saját érdekükben is fellépni. Helyettük fordultam az ügy kirobbanásakor a munkaügyi hatósághoz. A vizsgálat most zárult le és megállapította, hogy jogsértő módon vették el ezeknek az embereknek a fizetését.”

Június 2-án a Pest Megyei Kormányhivatal közigazgatási hatósági eljárást indított, aminek a lényege az, hogy

vagy július 3-ig a polgármester kifizeti az elmaradt béreket, s amennyiben ezt nem teszi meg a határidőig, akkor bírságot fognak kiszabni, ami többmilliós bírságot jelenthet. 

A híradó még azt közölte, hogy megkeresték a polgármestert is, de az adásig nem érték el.