Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Kossuth Zsuzsanna emléktábla avatást tartottak a kórházban Nyomtatás E-mail
2016. ápr. 09.
2016. április 8-án, pénteken 9 órakor a Jávorszky Ödön Kórház aulájában emléktábla avatást tartottak az első magyar főápoló, Kossuth Zsuzsanna tiszteletére. A Magyar Ápolási Egyesület (MÁE) helyi szervezetének szervezésében és a Jávorszky Ödön Kórház közreműködésével lezajlott eseményen, egy fő - a MÁE által alapított- megyei ezüst kitűzőt kapott, míg négy fő szakdolgozó ápolási igazgatói dicséretben részesült.Sámoly György köszöntőjében kiemelte, hogy köszönettel fogadta az egyesület helyi képviselőjének, Kovácsné Bóbis Klaudiának megkeresését, annál is inkább, mert ő egyben a kórház dolgozója is. - Nagyon fontos esemény az intézmény életében ez az emléktábla avatás, hiszen kezdete egy hagyománynak, de ami ennél is fontosabb, hogy ezúton is kifejezhetjük erkölcsi elismerésünket és hálánkat a szakdolgozók munkájával kapcsolatban, illetve méltó módon tiszteleghetünk minden magyar ápoló munkája előtt – fogalmazott a főigazgató.

Kárpáti Zoltán a menedzsment nevében négy főt ápolási igazgatói dicséretben részesített az esemény kapcsán, illetve köszönte meg az áldozatos munkát. - Tudjuk, hogy önmagukat adva, önmagukat fogyasztva járulnak a gyógyításhoz, életük egy darabját építik be a járóbeteg- és fekvőbeteg szakellátásba. Köszönöm a megköszönhetetlent – mondta az ápolási igazgató.


Az ünnepi beszédet Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke mondta, aki kifejtette, hogy milyen rögös út vezetett Kossuth Zsuzsanna munkásságának országos elismeréséig. Az első magyar főápoló hivatalos országos megünneplésére 2014 febr. 19-én került először sor.A beszédet követően a főigazgatóval és az ápolási igazgatóval közösen leleplezték, majd Bugarszki Miklós a MÁE elnöke megkoszorúzta Kossuth Zsuzsanna emléktábláját.

A folytatásban az elismerések átadása, illetve a kitüntetettek méltatása következett.

A Magyar Ápolási Egyesület megyei ezüst kitűzőjét kapta:

Stefanek Judit

1979‐ben érettségizett a Kanizsay Dorottya egészségügyi szakközépiskolában, Budapesten. 1986‐ig a MÁV kórházban dolgozott majd 1986‐ban került kórházunk laboratóriumába. 1982. júniusában elektrocardiografiai asszisztensi , majd 2001‐ben ápolói szakképesítést szerzett. Járóbeteg szakellátás asszisztensként a kardiológiai szakrendelőben kezdett dolgozni, és jelenleg is ott folytatja szakmai tevékenységét. Munkáját a betegekkel szemben odaadóan empatikus áldozatkészséggel végzi. Munkatársaival való kapcsolata jó, felettesei elismerik tevékenységét. Munkája elismeréseként
Igazgatói dicséretben részesült 2002‐ben.

„Kórházunk elhivatott dolgozója” elismerés – ápolási igazgatói dicséretek

Oroszi Zsuzsanna

39 évvel ezelőtt lépett ki az angol nyelvi tagozatos gimnázium kapuján, ekkor már tudta, hogy a hivatása a betegek ápolása lesz. Így még ebben az évben megkezdte munkáját a Jávorszky Ödön kórház Intenziv osztályán, ekkor még segédnővérként. Három felhőtlen év következett Molnár Gabriella, Ella nővér képzőjében, a kórházban a kórházi orvosok tanításával. Az első oklevél megszerzését továbbiak követték. Elvégezte az Aneszteziológiai szakasszisztens képzést, majd amikor már 17 éve dolgozott betegágy mellett, műtőben, beiratkozott és 1998‐ban diplomás ápolói, majd akut betegellátó szakápolói végzettséget szerzett a főiskolán. A folyamatos önképzésen túl a kórházon belüli akkreditált képzések szervezője, előadója. Tapasztalatait először aneszteziológiai vezető asszisztensként, majd osztályos főápolóként, adta tovább kollégáinak.
Munkáját a szakma, a betegek szeretete, az érző, beleérző gondoskodás, a gyors problémamegoldása
jellemezi.

Piszkatóriszné Gyetván Márta

Márti nővér 1979 óta dolgozik kórházunk újszülött osztályán, kezdetektől az Ápolási Egyesület hűséges tagja. 2000‐től a főnővéri helyettesi feladatokat is ellátja. Munkája pontos, megbízható. Az egészségügyben eltöltött idő példaként állítható munkatársai elé. Szakmai tudása, emberi tulajdonságai minta lehet az őt követő generációk számára. A kismamákkal és újszülöttekkel türelmesen, kedvesen bánik. Munkatársai mindig számíthatnak segítségére.

Jutasi Sándorné

30 éve szülésznőként dolgozik, mindig a Jávorszky kórház volt a munkahelye. Hosszú évekig műszakozó szülésznőként, gazdasági nővérként, majd vezető szülésznőként tevékenykedett, jelenleg az osztály műtősnője. Bármelyik pozíciót is töltötte be az évek során, mindegyikben megállta a helyét. Szakmai tevékenységét körültekintően, lelkiismeretesen és legjobb tudása szerint végzi.

Kaposvári Tünde

Kaposvári Tünde 1998‐ban kezdett dolgozni kórházunkban a Sürgősségi Betegellátó Osztályon. Azóta folyamatosan az osztály dolgozója. Munkáját lelkiismeretesen nagy odafigyeléssel végzi, a rábízott feladatokat maximális precizitással hajtja végre. Kollégáival jó munkakapcsolatot ápol, mindennapi munkáját az empátia, az emberek iránti szeretet és segíteni akarás jellemzi. Köszönet érte.


Az ünnepségen a Selye János Egészségügyi és Szakképző iskola tanulói közreműködtek. Hotváth Vivien és Krajnyák Mirtill előadásában hangzott el Kossuth Zsuzsanna életétének munkássága, illetve az Ápolóról című vers.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat