KÉZILABDA: ISMÉT SZEREPELHET A NEMZETKÖZI KUPAPORONDON A VÁCI NŐI CSAPAT

Az Európai Kézilabda Szövetség kedden közzétette az EHF Európa Liga 2024-2025-ös sorozatának indulóit, amely alapján városunk csapata sorozatban ötödik alkalommal is részt vehet a küzdelmekben.

A váci klub az október 5 – 6-án és október 12 – 13-án esedékes 2. fordulóban kezdi el a nemzetközi szereplést, és a jövő hét keddi sorsoláson már ki is derül az ellenfél kiléte a Crvena Zvezda (szerb), Banik Most (cseh), Yalikavakspor (török), Hypo (osztrák), Dunaszerdahely (szlovák), Venlo (holland), Skopje (macedón), Benfica (portugál), Fredrikstad (norvég) csapatai közül.

További fontos hír, hogy az EHF a Váci NKSE nevezésének jóváhagyása mellett jelezte, hogy elfogadta a klub azon kérelmét, miszerint amennyiben idén zsinórban ötödször is bekerülnek az Európa Liga csoportkörébe, akkor engedélyezik, hogy a csapat hazai mérkőzéseinek a Váci Sportcsarnok adjon helyet.

***

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette szűkített, 17 fős keretét a párizsi olimpiára, a gárdában pedig Kuczora Csenge és Bordás Réka is helyet kapott, akik ebben a bajnoki szezonban a Praktiker-Vác keretét erősítették.