EVEZÉS: JUBILEUMI PROGRAM KIÁLLÍTÁSNYITÁSSAL, KÖNYVBEMUTATÓVAL, ÜNNEPI KÖZGYŰLÉSSEL

A 30 éves Vác Városi Evezős Club igyekszik méltó módon megemlékezni arról, hogy immár 125 éve hullámzik ennek a világszerte népszerű, a kezdetektől az újkori olimpiai játékok programján is szereplő sportágnak az egyesületi szinten szervezett helyi története.

Július 6-án szombaton, a művelődési központban lesz az egyik fő eseménye az egész évet felölelő jubileumi programsorozatnak.

Bevezetésként a váci evezés múltjának relikviáiból összeállított időszaki kiállítás nyílik az emeleti félkör galériában. A folytatásban bemutatják „A váci evezés aranykora 2000 – 2024” című kötetet, amely a 100 éves jubileumra összeállított album folytatása megannyi új történettel, interjúkkal, kiváló fotóválogatással. Ezután koszorúzó megemlékezés következik a sportág történetében is fontos szerepet játszó gróf Széchenyi István, a legnagyobb magyar Migazzi téri emléktáblájánál. A művelődési központba visszatérve ünnepi közgyűlést tart a VVEC. Az egész napos programot fehér asztalos baráti találkozó zárja a Horváth Mihály utcai vízisport telepen.