FÖRDŐS ATTILA MÁR NEM A KDNP TAGJA

Azzal, hogy Fördős Attila független polgármesterjelöltként indult Vácon a júniusi választáson, automatikusan megszűnt a tagsága a KDNP-ben a párt alapszabálya szerint.

Fördős Attila vélhetően bosszúból indult el a választáson azért, hogy a korábbi saját pártja és ezzel a jobboldal így megbukjon. Mesterterve azonban nem jött be, pedig médiahátszelet is kapott, mégpedig Matkovichéktól. A városháza propagandaoldalán, a vac.hu-n Fördős ugyanis sokkal többet szerepelt, mint bármelyik jobboldali képviselőjelölt a kampányban.

Fördős Attila indulása kétségtelenül a baloldal érdekeit szolgálta, ugyanis a jobboldal szavazatait megosztotta, ám nem olyan mértékben, mint amire ő és Matkovichék számíthattak.

Fördős a szavazatok kevesebb mint 3 százalékát kapta meg a váci választóktól. Még a botrányával országosan ismertté vált Borkai Zsolt is mintegy tízszer annyi voksot kapott Győrben, mint Fördős Vácon.

Mivel Fördős Attila a KDNP ellen indult a választáson, a KDNP alapszabálya szerint ezzel automatikusan megszűnt a tagsága.