LABDARÚGÁS: A VÁCRÓL INDULT SZALAI ATTILA ÚJRA FONTOS VÁLOGATOTT SZEREPBEN

Messze nem főszereplőként, de azért az egykor Vácott pallérozódott Szalai Attila is fontos tagja a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő, és a vasárnapi, skótok elleni kínkeserves győzelem után 3 pontos csoport harmadikként akár még a nyolcaddöntőbe is befurakodható magyar válogatottnak.

A „mi fiunk” végigjátszotta, illetve végigszenvedte a Svájc elleni brutálisan dicstelen nyitómeccset, sajnos nem kicsit rajta, megannyi hibáján is múlott, hogy a helvétek szinte tálcán kapták a győzelmet.

Ezután Marco Rossi mester kispadra ültette a házigazda németek elleni meccsre, nem is hiányzott igazán a pályáról, a szerepeltetésével sem lett volna esély még az ikszre sem – bár őt talán nem tudta volna olyan könnyedén kilökni a partvonalra a germánok törökje a végtére is jogtalan vezető góljuk előtt, ahogy Willi Orbánnal tette.

Vasárnap aztán, véghajrás csereként újra pályára léphetett Szalai, nem is vallott szégyent a neki jutó nagyjából fél órában, amikor már nem érződött rajta a vele kapcsolatban joggal emlegetett korábbi játékperc hiány.

Tehát az egykori váci reménység most már az Eb-n szereplő nemzeti válogatott tagjaként maga is erősen reménykedhet, hogy a csapat túléli a csoportkörös szakaszt, és talán neki is lesz még esélye újra meccslabdába rúgni, fejelni a kontinensviadalon.

Amúgy ezen az Európa-bajnokságon máris több kiemelkedő momentum fűződik a magyar válogatotthoz: eddig kétségtelenül a németek ellenünk szerzett első gólját megelőző nagy támadó lökés elengedése az egyik legnagyobb bírói tévedés, durvábban fogalmazva szinte bűn. Kerkez Milos kezdőrúgási korai elfutása a legkorábbi szabálytalanság. A magyar-skót mérkőzés pedig az eddigi legdrámaibb találkozó, ami után innen is mielőbbi felépülést kívánunk a nagyon súlyos sérülést szenvedett Varga Barnabásnak!