VÁCI HVB: IMRE ZSOLTÉKAT BE KELLETT VOLNA ENGEDNI AZ IDŐSEK OTTHONÁBA

A Váci Helyi Választási Bizottság vasárnap ülésezett és úgy határozott, hogy Imre Zsoltnak, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének ad igazat. Dokumentum rögzíti, hogy Imre Zsoltot és Vigh Mihályt be kellett volna engedni a Burgundia utcai idősek otthonába.

Imre Zsolt megkeresésünkre elmondta: „Vigh Mihály képviselőjelölt társammal az elmúlt napokban felkerestük a Burgundia utcai idősek otthonát azzal a céllal, hogy az ott lakókat megkérdezzük arról, hogy szeretnének-e részt venni a választáson és tudunk-e segíteni nekik esetleg mozgóurnával, illetve Orbán Viktornak a levelét vittük ki hozzájuk.”

Hozzátette: „nagy meglepetéssel azt tapasztaltuk, hogy az intézményvezető asszony nem biztosította számunkra az ellátottakkal való kapcsolatfelvételt, mondván, hogy ezek közül az emberek közül nagyon sokan demensek, és erről nekik orvosi igazolásuk van. Mi ezt kifogásoltuk, mert azt gondoltuk, hogy akik hatályos bírósági végzéssel vagy határozattal nem rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogy kizáró vagy korlátozott gondnokság alatt állnak, azoknak állampolgári joguk gyakorolni azokat a jogokat, amelyek a választáson való részvételt biztosítják számukra. Felhívtuk az igazgató asszony figyelmét is erre. Ő ennek ellenére nem biztosította számunkra a kapcsolatfelvétel lehetőségét.”

Imre Zsolt hangsúlyozta: „a rendőrségen is, illetve a Helyi Választási Bizottságnál is kifogással éltem. A HVB a mai napon ülésezett és helyt adott a kifogásomnak, és eltiltotta az intézmény vezetőjét a további hasonló tevékenység gyakorlásától.”