TÖRVÉNYTELENÜL AKADÁLYOZTÁK AZ IDŐSEK VÁLASZTÁSON VALÓ RÉSZVÉTELÉT A BALOLDALI VEZETŐK VÁCON

A Váci Helyi Választási Bizottság a 184/2024. (VI.9.) számú határozatában elmarasztalta a baloldali vezetést, amiért megtiltották Imre Zsoltnak, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének, hogy az idősek otthonában lakóknak személyesen kézbesítse Orbán Viktor levelét és felmérje a mozgóurna igényeket a választások előtt.

A Burgundia utcai idősek otthona intézményvezetője olyan embereket akart választójogukban korlátozni, akiket a bíróság egyáltalán nem korátozott abban.

A HVB határozatban rögzítette, hogy az intézményvezető megsértette a választási eljárásról szóló törvényt.

Matkovich Ilona baloldali polgármester sajtótájékoztatón állt ki a jogsérő intézményvezető mellett az eset után, aki többször a felsőbb utasításra hivatkozott, amiért nem engedték, hogy a Fidesz-KDNP támogatói és jelöltjei találkozni tudjanak.

A baloldali vezetés így abban is akadályozta az időseket (de csak a fideszeseket), hogy mozgóurnát igényeljenek – értékelte a történteket Imre Zsolt.

Hozzátette: „ebből is látszik, hogy a baloldal Vácon minden nemtelen és törvénytelen eszközt felhasznált, az időseket sértegette és megpróbálta őket megakadályozni abban, hogy az általuk választott pártot támogathassák”.

A HVB az intézményvezetőt, mint jogsértőt eltiltotta a további jogsértéstől, de pénzbírságot nem szabott ki rá.