AZ ELHANYAGOLT KOSSUTH TÉR LENNE A MEGVALÓSULT OSZTRÁK KISVÁROS?

A Kossuth tér láttán joggal teheti fel a belvárosi lakosság, hogy hova is lett az osztrák kisváros ígérete? Úgy tűnik, Matkovich Ilona még a remekül kistafírozott tanácsadója, Jess Kinga körzetére se delegáltatja ki a kertészeket füvet nyírni, annak ellenére sem, hogy miképpen néz ki az.

Szemmel láthatóan a Matkovich-csal szívesen fotózkodó Rozmaring Sándor sem járhat túl gyakran a Kossuth tér felé. A városüzemeltetéshez is „remekül értő” városházi polihisztor – a váci rossz nyelvek szerint! – mintha jóval sűrűbben vezényelné ki a saját győzelme reményében a maga körzetébe a Városfejlesztő Kft. dolgozóit.

Persze azért néha a polgármester is változtathatna útvonalán munkahelye felé, mert akkor ráeszmélhetne, hogy a Szentháromság tér és az ahhoz kapcsolódó Köztársaság úti szakasz glancolása is tán csak az ő megvezetéséről szól. Ha venné a fáradságot és alaposan szétnézne a város többi pontján, akkor ráeszmélhetne arra, amit a lakosok látnak:

nagy a baj a közterületeken, nem tud ez a vezetés úrrá lenni a rendetlenségen, a választók csak üres ígéreteket kaptak.

A Kossuth tér jelenlegi állapota is mindenképpen egy erős bizonyítéka annak, hogy a 2. körzet szavazói joggal lehetnek elégedetlenek Jess Kinga körzetéért való kiállásáért.

Valóban eljött az ideje váltani ezen a városvezetésen, ezt jelzik Matkovich Ilona és tanácsadójának az elvirágzott tulipánjai és pitypangjai is.

Ahogy a tulipánok szirmai lehullottak, napról-napra úgy hull le a lepel is a körzet képviselőjéről és elöljáró barátnőjéről egyaránt, akiknek ígéretei úgy szálltak szerte a szélbe, mint a pitypangok puha ernyői.