IMRE ZSOLT A MOKKÁBAN: MATKOVICH FIAM-LÁNYOM RENDSZERT VEZETETT BE VÁCON

Annak ellenére, hogy Matkovich Ilona a 2019-es kampányban azt ígérte a váciaknak, hogy megszünteti az uram-bátyám rendszert, helyette fiam-lányom rendszert alakított ki – erről beszélt Imre Zsolt, a váci Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a TV2 Mokkában hétfő reggel.

Imre Zsolt példaként említette, hogy Matkovich Ilona fiának építkezése miatt ősfákat vágtak ki a madarak költési idejében a Kőhíd utcában. „Amikor ezt a lakosság botrányos körülmények között számon is kérte tőle, akkor még cinikusan azt is mondta, hogy ő még a fiának a telkén a füvet is levágatta a fia kérésére, tehát a fia magánterületén, közpénzen lenyíratta még a füvet is, miközben egy olyan rendeletet hozott a városban, hogy a közterületen a lakók háza előtti területen a lakosság nyírja le a füvet. Tehát, amire a váciakat kötelezte, azt a fia számára lehetővé tette közpénzen” – magyarázta Imre Zsolt.

Majd beszélt Matkovich gyerekeinek másik bizniszéről, a Lujza és Korianderről is. „A Duna-parton egy olyan területnek a beépítését engedélyezte, amit a helyi építési szabályzat megtiltott. Építési engedély nélkül építhettek be egy területet a gyermekei, és a polgármester asszony ezt szó nélkül tűrte.”

A műsorvezető, Pachmann Péter a váci baloldali képviselők antiszemita és pedofil botrányairól is kérdezte Imre Zsoltot.

„Egyikük egy náci rohamsisakban készült képet posztolt ki magáról, mire a baloldali képviselőtársa egy mosolygós Hitler-fejjel reagált viccesen, utána még azzal is dicsekedett, hogy leköpte a számítógépének a klaviatúráját, mert egy olyan tartalmat dobott fel egy keresés során, amin a zsidó egyetemről szóló tartalom volt. Amikor mindezt a zsidó hitközség elnöke, Turai János kifogásolta, akkor bocsánatkérés helyett az egyikük beleszállt” – ismertette Imre Zsolt. Neveket ugyan nem említett, de mindenki előtt ismert, hogy Tótváradi-Nagy Bencéről és Fehér Zsoltról beszélt.

Utóbbi pedofilbotrányát is részletezte: „korábban egy pedofil tartalmú, szexista, nőgyűlölő újságot, szennylapot terjesztett és szerkesztett. Ebben bizony olyan gusztustalan dolgok kerültek leírásra, mint egy 12 éves kislány megerőszakolása. Azt kell hogy mondjam, hogy szégyen a városra nézve, szégyen a város képviselő-testületére nézve, hogy ilyen emberek ülhetnek a képviselő-testületben, de leginkább szégyen Matkovich Ilona részére, aki polgármesterként, nőként és anyaként hallgatásával asszisztált neki. Nyilvánvalóan kéz kezet mos alapon, mert elvárta, hogy az ő botrányos ügyeivel kapcsolatban ez a két képviselő majd szintén hallgatásával, vagy szavazatával asszisztál.”

Arra a kérdésre, hogy Imre Zsolt mit üzenne a változást akaró váci polgároknak, a polgármesterjelölt azt mondta, hogy a csapatuk készen áll. „Azt gondolom, hogy azokat a kormányzati támogatásokat, amiket Matkovich Ilona kidobott az ablakon, azokat mi nem kidobjuk, hanem felhasználjuk a város fejlődése érdekében. Vác város fejlődésének garanciája a változás, a változás garanciái pedig mi vagyunk, mert nekünk valóban Vác az első.”

Imre Zsolt azt is hozzátette, hogy megválasztása esetén első polgármesteri munkanapján jelezni fogja az építési minisztériumnak, hogy állítsák le a váci híd belvárost érintő szakaszának a terveit, és gyorsítsák fel a városmagtól északra vagy délre futó nyomvonalak előkészítését.

Az Imre Zsolttal készült interjút itt nézhetik vissza.