EGY TÖBB SEBBŐL VÉRZŐ SZTÁRALLŰRÖS BEVONULÁS MARGÓJÁRA

Ügyesben – némiképp a motoros találkozó népszerűségét is meglovagolva – múlt szombaton Vácott forgolódott az újabban a balliberális oldal új üdvöskéjévé, sztárjává avanzsált Magyar Péter. Főtéri fóruma kapcsán több olvasónk is véleményt közölt és küldött nekünk az elmúlt napokban, amelyeket az alábbiakban zanzásítunk.

Már az feltűnhetett sok helybélinek, hogy milyen sok az ismeretlen arc ezen a gyűlésen, amiből akár arra is lehet következtetni, hogy számosan valószínűleg szervezetten utaztatva jöttek tapsolni és éljenezni a buli kedvéért, vagy csak úgy idesétáltak a Duna-parti dzsemboriról – mindazonáltal tényleg nagy volt az érdeklődés…

A párt megadta a módját a felhajtásnak: zászlókat, szórólapokat, fáklyákat osztogattak az aktivisták, még jó, hogy nem keletkezett tűzeset a főtéren, ahol egyébként még cigire sem lehetne gyújtani bármely négyzetméteren a Jess Kinga-féle, tejesen értelm(ezhet)etlen tiltótáblák szerint.

Maga a pártvezér újabb tónust adott sokak szemében legalábbis véleményes önportréjához csúsztatásoktól-hazugságoktól, földtől elrugaszkodott ígérgetésektől és persze peres, bíróságos, börtönös fenyegetésektől hemzsegő beszédében. Amelyben nagyjából húsz percen belül egy lapon említette saját magát Kabir Bedi-vel (Sandokan, mint tudják az idősebbek), Kossuth Lajossal, Tom Cruise-al és a tömeggyilkos kommunista Fidel Castro-val. Hm, mintha lenne itt némi önértékelési zavar, többszörösen hasadt személyiséggel is keveredve.

A demagógiából igen jeles beszéd nagyjából hármas alára értékelhető egy ötös skálán abszolút értelemben, s különösen feltűnő volt benne, hogy a K16 galéria önkormányzati hatáskörből történő kikerülésére vonatkozó utalást talán maga Matkovich Ilona súghatta korábban MP-nek, ugyanis ez a téma valójában nem hever az utcán.

A saját köréből kukába dobott Márki-Zay Péter utóda tehát jött, látott, aztán el is ment, miközben a főtéren látványosan kísérte-védte többek között a más balliberális bevonulásoknál ugyancsak testőrködő, a nekik nem tetsző sajtósokat előszeretettel vegzáló-lökdöső Kászonyi Károly képviselő-gorilla is – hát, ő nagyjából ilyen szerepre alkalmas valójában.