KÉT RANGOS ELISMERÉST NYERT EL A DUNA-DRÁVA CEMENT KFT.

Megbízható Munkaadó címet nyert el a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC), továbbá a vállalatcsoport sikeresen szerepelt a GREENGAGE, azaz a zöld elkötelezettség díj elnyeréséért kiírt pályázaton is.

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) évtizedek óta felelős, megbízható munkáltatóként működik a baranyai és a váci régióban. A munkavállalók jóléte mellett fontos az is, hogy lehetőséget biztosítsanak számukra ötleteik bemutatására és azok megvalósítására. Mindezt a környezetet szem előtt tartva. A vállalat ezen törekvéseit szakmai berkekben is elismerték.

„Felelős munkáltatóként arra törekszünk, hogy a munkavállalók szívesen dolgozzanak a cégnél, és megőrizzék a testi és a lelki egészségüket. Nagyvállalatként fontosnak tartjuk, hogy a munkavállalóink számára megteremtsük a munka-magánélet egyensúlyának fenntartásához szükséges feltételeket. Célunk, hogy a széles körű juttatásaink közül mindenki megtalálja azt, ami számára fontos és valóban motiváló. Ezért az elemeket rendszeresen felülvizsgáljuk, és a kollégák visszajelzései és igényei szerint alakítjuk azokat” – nyilatkozta Molnár Ivett, a DDC HR igazgatója.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) évek óta meghirdeti a Megbízható Munkaadó pályázatát, amelynek keretében olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről. A DDC által beküldött pályázati anyagot a bizottság pozitívan értékelte, így a vállalat a következő három évre elnyerte a Megbízható Munkaadó címet.

A DDC felismerte, hogy a gyárakban és üzemekben működő szakterületek legjobb ismerői maguk a munkavállalók. Éppen ezért vezették be az elmúlt években a CIP Programot – a FERLING PR-ügynökség támogatásával –, amelynek keretében a kollégák benyújthatják innovatív fejlesztésekre irányuló ötleteiket.

A program hozzájárul az építőanyag-ipari vállalat legfőbb célkitűzéséhez, a fenntarthatóbb és eredményesebb gazdasági működéshez.

„Olyan munkáltatóként pozicionáljuk magunkat, amely aktívan felelősséget vállal a munkavállalói jóllétéért, a tágabb környezetéért és a természeti kincseink megőrzéséért is” – nyilatkozta Guth Zoltán kommunikációs vezető.

A GREENGAGE, azaz a zöld elkötelezettség díja keretében a PPH kiadó olyan vállalatokat keresett, akik ma Magyarországon fenntarthatóan, a környezet kíméletét kiemelt fontossággal kezelve gyártanak innovatív termékeket vagy támogatják a piacot fejlesztéseikkel, folyamataikkal. A DDC a Greengage versenyen a „támogató eszközök”, azon belül is „HR eszközök” alkategóriában indult és nyert; a benyújtott pályázati anyagot ugyanis kategóriagyőztesnek választotta a szakmai zsűri.

Forrás: duna-drava.hu