KÉZILABDA: A VÁCI KUCZORA CSENGE ÉS BORDÁS RÉKA IS NAGYBAN HOZZÁJÁRULT A NŐI VÁLOGATOTT OLIMPIAI KIJUTÁSÁHOZ

Harmadik ellenfelét, Japánt is legyőzte, ezzel megnyerte a debreceni selejtezőcsoportot, és kijutott a párizsi olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott, mindez pedig azt is jelenti, hogy két évtized után lesz ott újra az ötkarikás játékok kézilabda küzdelmeiben mindkét nemzeti csapatunk.

A jelenleg a Praktiker-Vácot erősítő Kuczora Csengét és Bordás Rékát is a soraiban tudó válogatottunk a csütörtöki nyitónapon 49-11-re legyőzte Nagy-Britanniát, aztán a papíron nagyobb játékerőt képviselő, esélyesebbnek tartott Svédország következett (28–25-ös magyar győzelem lett a mérkőzés vége), végül vasárnap este Japán ellen is remekül játszott a nemzeti csapat, 37–28-as győzelem lett a végeredmény.

A legnehezebb, előzetesen a svédek győzelmét ígérő összecsapáson a jelenleg még a Praktiker-Vác csapatát erősítő, a helyi szurkolóknak éveken át sok örömöt szerző (ezúttal nyolc gólig jutó) Kuczora Csengét választották a mérkőzés legjobbjának.

A kiváló játékos így nyilatkozott az MTI-nek közvetlenül a lefújás után: „Nagyon agresszívak voltunk, a támadásainkat jól építettük fel az elején, ezért mindig előnyben voltunk. A második félidő elején bennragadtunk, egyenlíteni tudott az ellenfél, de fel tudtunk állni és a végén pozitívan jöttünk ki belőle”.

A legközelebbi hazai bajnoki összecsapáson (április 27-én a Vasas érkezik ellenfélnek a szérűskerti sportcsarnokba) tehát már olimpiai résztvevőként is köszöntheti majd Kuczora
Csengét és Bordás Rékát a váci közönség.