ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2024: LISTÁK EMITT, SÚLYOS HOMÁLY AMOTT

Két lista már biztosra vehető a júniusi önkormányzati választásokon, hiszen – karakán módon – a Fidesz-KDNP pártszövetség még márciusban bemutatta jelöltjeit, s mint azt Csereklye Károly önkormányzati képviselőtől kedden megtudtuk, a Vác Városért Választási Egyesület ugyancsak minden körzetben indít egyéni jelöltet, illetve polgármester-jelöltet is megneveznek.

Mindeközben a jelek szerint még mindig marakodó balliberális oldalon továbbra sem szállt fel a füst, nem oszlott szét a köd, magyarán továbbra is zsákbamacskát árul a városvezetésből csúfosan megbukott, városfélrevezetésben viszont élen járó Matkovich-csapat.

Már ha van még egyáltalán ilyen szivárványos összetartás, s nem inkább arra lehet számítani, hogy szanaszét futnak, menekülnek a süllyedő hajóról, hogy aztán némelyek közülük mégis összeverődjenek így-úgy egy-két hevenyészett listára.

Mindenesetre túl sokat, megbízhatóan ígéretes jelölti felhozatalt aligha várhatnak tőlük a választók, legfeljebb ígérgetésben, lejárató szándékú hazudozásban, szánalmas önfényezésben, kritikus hangok elnémításában próbálhatnak domborítani kilóra megvett, párját ritkítóan népes médiahadseregük segítségével.