RÉTVÁRI BENCE: A DUNAKANYAR LEGJELENTŐSEBB LÉPTÉKŰ SZAKKÉPZÉSI FEJLESZTÉSE INDUL EL VÁCON

A Dunakanyar legjelentősebb léptékű szakképzési fejlesztése indul el Vácon a szakképzési centrum 5,9 milliárd forintos, 3500 négyzetméternyi új épületet és rengeteg új berendezés megvásárlását magába foglaló fejlesztéseivel – mondta el Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a facebook-oldalára feltöltött videójában.

„Itt a jövő iparágai számára és a Dunakanyar számára fognak szakembereket képezni. Többféle szakképzésnek is teljesen modern körülményei lesznek itt, az új Váci Szakképzési Centrumban. Ezek között az elektromos autó gyártáshoz szükséges szakképesítés megszerzése az egyik olyan terület, amelyik egy jövőorientált iparágban ad teljesen korszerű és modern tudást. Ezáltal, aki itt fog végezni, az nagyobb hozzáadott értékű munkát tud végezni, és ezért magasabb fizetésre is számíthat” – tette hozzá Rétvári Bence.

Rámutatott, „fontosak a már hagyományosan is itt lévő különböző szakképzések, fontos a rendészeti szakképzés, amely segít abban, hogy a környéknek is a békéjét és a biztonságát meg tudjuk őrizni. Fontos az idegenforgalomhoz kapcsolódó cukrászati, szakács szakképzéseknek a továbbvitele és új tanműhelyben való megvalósítása, hiszen ezáltal a Dunakanyar idegenforgalma is minél korszerűbb tudással rendelkező szakembereket nyerhet a jövőben.”